Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
19:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі презентували міську програму з інфекційної безпеки

У Дніпрі презентували міську програму з інфекційної безпеки

17 липня у департаменті охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради провели презентацію першої в Україні міської програми з інфекційної безпеки.

Вона розрахована на 2018-2020 роки. Документ представили та обговорили з головними лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги та лікувально-профілактичних закладів вторинного рівня.

«Сьогодні проводимо чергове засідання, щоб узгодити з медичною спільнотою міста, керівниками лікувальних закладів першу в Україні програму з інфекційної безпеки Дніпра, розробку якої підтримав мер Борис Філатов. Також обговоримо питання укладення меморандуму із закладами охорони здоров'я щодо реалізації цієї програми. Вона покликана гарантувати інфекційну безпеку і на території міста, і при наданні медичної допомоги містянам. Після презентації програми лікарям її буде винесено на сесію міськради для затвердження.

По суті, програма складається з певного ланцюга заходів, які системно впроваджуватимуться в усьому місті. Планується, що вона запрацює з 1 січня 2018 року», – розповів президент Всеукраїнської спілки захисту прав пацієнтів Віктор Сердюк, який є координатором проекту з інфекційної безпеки Дніпра.

Він також нагадав, що на базі міської лікарні № 9, пологового будинку № 1 та обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уже впроваджують операційні процедури та технології для посилення інфекційної безпеки. В бактеріологічній лабораторії лікарні № 9 відпрацьовують системи тестування бактерій, підбору антибіотиків для найшвидшого одужання пацієнтів.

За словами експерта, кандидата медичних наук Наталії Кожан, міська програма з інфекційної безпеки запобігатиме поширенню інфекцій, які можуть потрапити в Дніпро з-за його меж. «Оскільки в місті активно відбуваються міграційні процеси у зв'язку з проведенням АТО, кількість інфекційних захворювань може зростати із загрозливою швидкістю. Ці захворювання необхідно контролювати й належним чином лікувати. Власне, все це й прописано у міській програмі», – наголосила Наталія Кожан.

Також під час заходу анонсували початок занять з інфекційної безпеки для головних лікарів медзакладів Дніпра. Навчання має стартувати вже у вересні у тренінговому центрі на базі медичної академії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


татьяна  (17.07.17 16:40): называется "прозаседавшиеся"...новые программы это хорошо, но будут ли они выполняться? Я живу возле "Канатной больницы". "Тубики" с открытыми (и закрытыми тоже) формами ходят просто так, в близлежащие магазинчики...сколько раз обращались в санстанцию - результата нет...Раньше (во времена основания) это учреждение было "закрытого типа", а сейчас - гуляй, нехочу! никому нет дела, только ЗАСЕДАЮТ... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті