Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кавуни та дині: як обирати, щоб не отруїтися?

Кавуни та дині: як обирати, щоб не отруїтися?

Реально сезон кавунів і динь почнеться тільки за місяць, але вони вже з'явилися в продажу. Кожного року українці замислюються, наскільки безпечні ці плоди, адже про зловживання при їх вирощуванні хімікатами чули всі.

Де купувати баштанні культури, як правильно їх обирати з мінімальним ризиком отруїтися? Поради дали в Обласному центрі здоров'я.

«Найкраще купувати і ягоди, і фрукти, і овочі в сезон. Адже, щоб кавуни та дині раніше достигали, їх «підгодовують» препаратами для посиленого росту та нарощування маси. Як наслідок - можливий підвищений вміст у них нітратів», - застеріг головний лікар Обласного центру здоров'я Юрій Корягін.

Фахівці нагадують, не слід також купувати кавуни та дині на стихійних ринках, вздовж доріг, де вони вбирають важкі метали з вихлопних газів. При виборі вимагайте пред'явити сертифікат якості та ретельно оглядайте фрукти – на їх кірці не повинно бути тріщин і вм'ятин. Перед вживанням баштанні треба вимити під проточною водою. Розрізані кавун або диню слід зберігати в холодильнику не більше доби.

Вживання неякісних кавунів та динь може викликати отруєння, застерігають медики. Перші ознаки проявляються вже через 3-6 годин після вживання у вигляді нудоти, головного болю, слабкості. Нітрати особливо вражають серцево-судинну та нервову системи. При появі симптомів отруєння слід терміново надати постраждалому першу медичну допомогу та викликати лікаря.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Поедательница  (19.07.17 09:37): Ага! Отличные советы по выбору! Відповісти | З цитатою
Поедатель  (18.07.17 22:29): Супер! Научили выбирать! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті