Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
19:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Будівництво дитсадків, капремонти доріг та шкіл: підсумки тижня від ДніпроОДА

Будівництво дитсадків, капремонти доріг та шкіл: підсумки тижня від ДніпроОДА
Будівництво сучасних дитсадків та реконструкція існуючих, оновлення водоводів, капремонти доріг та шкіл. Про розвиток інфраструктури на Дніпропетровщині та плани на майбутнє під час щотижневого публічного звіту в облдержадміністрації розповів радник голови ДніпроОДА Юрій Голик. Команда Валентина Резніченка зводить на Дніпропетровщині сучасні дитсадки за нетиповими дизайнерськими проектами – в Підгороднему, Обуховці та Іларіоновому. В серпні стартує будівництво ще одного – в Кам’янському. Завершити роботи планують влітку наступного року. Кожен садок розрахований на 115 малюків. Їх облаштують альтернативними котельнями та сонячними батареями. До кінця року також відремонтують та розширять 12 діючих дитсадків - створять додаткові місця для більш ніж тисячі дітей.
«Соціальна сфера завжди була для нас пріоритетною. Цьогоріч на Дніпропетровщині обласним коштом капітально ремонтуємо та реконструюємо 25 опорних шкіл, які не знали ремонту понад півстоліття. Мешканці селищ та сіл матимуть повністю оновлені сучасні заклади – від старих будівель залишаться тільки стіни. Одна з таких шкіл, у Петриківці, стане першою в Україні, де обладнають клас для дітей із особливими потребами та сучасну медіатеку», – зазначив Юрій Голик.
У 2017 році на Дніпропетровщині зводять та реконструюють 13 водоводів – у Дніпровському, Томаківському, Софіївському, Широківському, Новомосковському, Верхньодніпровському і Криворізькому районах. Вони забезпечать водою 20 тисяч мешканців невеличких населених пунктів. У деяких із них води не було ніколи, додав радник очільника області. На Криничанщині, приміром, тепер мають воду 3500 мешканців сіл Божедарівка, Олексіївка та Вільне. Обласна влада дбає також про те, щоб пересуватися автошляхами Дніпропетровщини було комфортно і безпечно.
«Цьогоріч в області капітально відремонтуємо 160 доріг. Загалом за останні два роки повністю оновили понад 300 автошляхів – це більше 700 км», – розповів Юрій Голик.
Капітально ремонтують і траси державного значення – Дніпро-Кобеляки-Решетилівка, а також Запорізьку, Донецьку та Криворізьку.
«Минулого тижня Дніпропетровщину відвідав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Ми домовилися про відновлення будівництва об’їзної дороги навколо Дніпра», – сказав радник голови ДніпроОДА.

Все більше підприємців Дніпропетровщини беруть участь в електронних торгах Prozorro. За два роки їх кількість збільшилася в десять разів. За час роботи електронної системи бізнесмени області виграли по всій Україні 81,5 тисячі лотів на більш ніж 39 мільярдів гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


ВАСИЛИЙ  (01.08.17 10:53): А почему все существующие садики превратили в офисы и другого рода учреждения? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті