Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
20:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Зроби таке, чим будеш користуватися сам», – дніпровський стартапер Ілля Балуєв

«Зроби таке, чим будеш користуватися сам», – дніпровський стартапер Ілля Балуєв

Стартап-індустрія зміцнює свої позиції по всьому світові. Бути у тренді намагається і житель Дніпра Ілля Балуєв. На рахунку 35-річного підприємця вже зо три десятки успішних проектів. Чергова його креативна ініціатива перемогла в конкурсі « Best Invest » від ДніпроОДА.

Як генерувати «ідеї на мільйон» – у рубриці «Наші люди».

На конкурсі « Best Invest » Ілля Балуєв презентував проект «Екопокрівля», який журі відразу виокремило з півсотні інших. Екологічний шифер кидає виклик традиційному.

«Виготовити таку покрівлю просто. Для цього знадобляться цемент, пісок та деякі добавки. Замість звичного будівельного азбесту – фіброволокно. В результаті отримуємо екологічний та дешевий матеріал», – розказує стартапер.

Такі переваги відкривають перед покрівлею з префіксом «еко» закордонні перспективи, упевнений чоловік. Зокрема, проектом з пропискою на Дніпропетровщині вже зацікавилися інвестори з Туреччини.

«Однак я не збираюся продавати технологію, – каже розробник. – У першу чергу, серійне виробництво новітнього будівельного матеріалу планую налагодити на батьківщині. Випуск почнеться найближчим часом. Екологічний шифер матиме попит як в Україні, так і в Європі. Вже чимало замовників готові підписати контракт на поставку».

Ілля каже, ідея з екокровлею народилася завдяки колезі, який довгий час працював на шиферному підприємстві.

«Він знав, як шифер зробити якісним та доступним. Я додав декілька своїх думок. Провели лабораторні іспити, з'їздили в Європу за досвідом – і ось маємо продукт, який відповідає вимогам часу», – посміхається Ілля Балуєв.

Сьогодні на його рахунку зо три десятки успішних проектів: від нестандартної упаковки – до дрона, що здатний перебувати на висоті безкінечно. Винахідник упевнений, ідеї для стартапів народжуються здебільшого випадково. Це навіть можуть підтвердити засновники іменитих компаній Lotus, Apple чи Yahoo.

«Зазвичай, люди кажуть, що в них немає ідей. Насправді, вони ніколи і не намагалися їх придумати, – розмірковує Ілля. – Для генерації цікавих задумок потрібні дві речі: знайомство з новітніми технологіями та друзі. Прогресивні технології – це інгредієнти, з яких готуються стартапи, а друзі – то кухня, де ці компоненти поєднуються».

На думку Балуєва, рецепт для величезної кількості стартап-ідей дуже простий. Треба шукати нерозв'язані проблеми, які можна вирішити.

«Перевірено на собі: модель «зроби таке, чим будеш користуватися сам» – найбільш ефективна», – наголошує Ілля.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на [email protected].


Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (07.09.17 00:23): " -Сделай сам чем будешь пользоваться".
А шо, статью о подделке и фальшивомонетничестве в УК Украины, уже отменили!? :)
Відповісти | З цитатою
Мизантроп  (06.09.17 16:30): А что, слово "изобретатель" уже не в чести? Или я один читаю - "старпёр"? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті