Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
13:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Студенти дискутували про енергоефективність Дніпра

Студенти дискутували про енергоефективність Дніпра

Зустріч «Енергоефективність: сучасний тренд чи необхідність?», що пройшла 12 вересня у Палаці студентів ДНУ, спричинила дискусію між депутатом, екологом, громадським діячем, науковцем та студентами.

Представництво ЄС в Україні спільно з Інформаційним центром Європейського Союзу при ДНУ ім. О. Гончара провели Дискусійний клуб, давши платформу для спілкування студентам та експертам на тему енергоефективності.

Олексій Ангурець, Голова ГО «Зелений світ - Друзі землі» розпочав дискусію про енергоефективність на прикладі проблем Придніпровської ТЕЦ, як одного з найбільших забрудників м. Дніпро та області. Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС наша держава взяла на себе зобов'язання по закриттю вугільних станцій. Втім контролювати цей процес та сприяти пошуку найбільш прийнятного для суспільства шляху має сама громадськість. Олексій Ангурець наголосив на тому, що відповідальність за стан навколишнього середовища та процес впровадження відновлювальних джерел енергії є обов'язком кожного з нас. Тому закликав молодь взяти участь у громадських слуханнях з питань Придніпровської ТЕЦ 14 вересня.

Павло Хазан, депутат Дніпропетровської обласної ради член постійної комісії обласної ради з питань екології та енергозбереження розповів про історію впровадження відновлювальних джерел енергії в нашій області. Наразі депутатами обласної ради готується стратегія розвитку енергетичної галузі, яка включатиме в себе відновлювальну енергетику, як невід'ємну її частину. Павло Хазан висловив сподівання, що в майбутньому ми зможемо перейти повністю на використання відновлювальних джерел енергії, адже Дніпропетровщина має всі природні умови та багато промислових потужностей для розвитку цієї сфери.

Вадим Головченко, експерт житлово-комунальних програм з енергозбереження Громадянської мережі ОПОРА на простому прикладі порівняння характеристик лампи розжарювання та LED -лампи довів, що проста заміна ламп на енегоощадливі протягом 5 років дасть можливість зекономити близько 6000грн, що є вартістю, наприклад, недорогого ноутбука. Вадим Головченко розповів про різноманітні соціальні програми з енергозбереження, які існують в області, так звані «теплі кредити», що дають змогу утеплити будинок та менше платити за опалення.

Богдан Грушецький, координатор Інформаційного центру Європейського Союзу при ДНУ ім. Олеся Гончара представив напрацювання Європейського Союзу в сфері енергоефективності, зокрема розповів про концепцію циркулярної економіки, яка передбачає зменшення відходів в процесі виробництва та збереження ресурсів. Він наголосив, що Україна, взявши на себе зобов'язання з адаптації законодавства до стандартів ЄС, вже робить перші кроки на цьому шляху. А саме, було прийнято два закони «Про фонд енергоефективності» та «Про енергетичну ефективність будівель», які покликані модернізувати житлову інфраструктуру України.

Студенти Дніпропетровського національного університету імені О.Гончара активно цікавились програмами енергозбереження, що працюють у Дніпропетровській області, запитували про проблеми обліку комунальних ресурсів, дискутували про доцільність створення ОСББ, як шляху ефективного використання енергетичних ресурсів. Втім найбільш жваво всі учасники обговорювали тему громадської участі та суспільної відповідальності, як основу демократичного суспільства.

Дискусійний клуб проводиться в рамках інформаційного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України» який спрямований на поширення інформації про ЄС та процеси євроінтеграції України. Цього року особлива увага буде приділена темам енергоефективності та енергозбереження.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (17)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (10)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті