Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
11:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Шведський стіл» в українській школі: у Дніпрі пішли на експеримент з харчуванням старшокласників

«Шведський стіл» в українській школі: у Дніпрі пішли на експеримент з харчуванням старшокласників
Иллюстративное фото.

Поки що годувати старших учнів окремо наважилась одна школа.

НВО №28 виховує 1200 школярів. Тим часом їдальня закладу розрахована лише на 200 місць. До обіду всі діти поїсти не встигають. Саме тому в школі відкрили додатковий буфет з гарячими стравами — такий собі шведський стіл.

Ніла Ломако, директорка НВО №28:
«К чему потянулись старшеклассники — к красивому оборудованию, к красивому помещению, к красиво оформленной еде. И, конечно, привилегией для старшеклассников является специально отведенное только для них место».
Годують у новому буфеті на двох перервах — після третього та четвертого уроків. Так він працює два тижні. Харчопункт за власний кошт відкрила підрядна організація, що забезпечує школу їжею. Однак цей фуд-корт відрізняється від звичайного буфету — тут немає ні чупачупсів, ні пакетованих товарів.

Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:
«Жвачек у нас нету, сухариков у нас тоже нету, потому что это не горячее питание».
Перш за все у новому буфеті вражають ціни. Вони коливаються від двох до 16 гривень за страву. Школярі кажуть: це навіть дешевше ніж у їдальні. І якість їжі — значно краща.

Анна, учениця 11-А класу:
«В столовой берешь так кашу на тарелке, переворачиваешь, стучишь, а она не убирается! А тут всё хорошо».
Тетяна Пономарчук, заступниця директора компанії “Продрезерв”:
«Мы решили отойти от традиционного питания в столовых — это вязкие каши, биточки, котлетки — то, что в принципе необходимо деткам группы 1-4 классы. Старшеклассники в наше время уже модные ребята, современные».
Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:
«Мы проводили анкетирование, дети писали что бы они хотели кушать, что бы они хотели видеть в этом буфете — мы стараемся всё делать по их желанию».
Анкетування серед старшокласників та їхніх батьків провели у травні, впродовж літа облаштовували зону харчування.

Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:
«Ассортимент у нас большой — у нас до 60 наименований блюд — это выпечка, это гарниры, это стараемся мясное какое-то новенькое».
Однак до змін у харчуванні готові не всі. Компанія-підрядник НВО №28 обслуговує ще 77 закладів у чотирьох районах міста. Але жодна інша школа поки на схожий експеримент не наважилась. Кухарі закликають директорів впровадити новинку. Запевняють: меню та всі санітарні норми — витримані за правилами.

Gorod.dp.ua на Facebook.


нужна помощь  (21.09.17 10:53): Добрый день. Вопрос не по теме. Нужна помощь в вопросе работы бассейна ОСК "Металл" (Карла Либкнехта) , на пр.Правды (Слобожанский) единственный бассейн на левом берегу. В данный момент родители и тренера создали петицию о ремонте и открытии бассейна, необходимо собрать 900 подписей, пожалуйста кто к этому не равнодушен и кому не лень поставьте подпись под петицией. https://dniprorada.gov.ua/uk/page/edina-sistema-miscevih-pet icij Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті