Поки що годувати старших учнів окремо наважилась одна школа.
НВО №28 виховує 1200 школярів. Тим часом їдальня закладу розрахована лише на 200 місць. До обіду всі діти поїсти не встигають. Саме тому в школі відкрили додатковий буфет з гарячими стравами — такий собі шведський стіл.
Ніла Ломако, директорка НВО №28:Годують у новому буфеті на двох перервах — після третього та четвертого уроків. Так він працює два тижні. Харчопункт за власний кошт відкрила підрядна організація, що забезпечує школу їжею. Однак цей фуд-корт відрізняється від звичайного буфету — тут немає ні чупачупсів, ні пакетованих товарів.
«К чему потянулись старшеклассники — к красивому оборудованию, к красивому помещению, к красиво оформленной еде. И, конечно, привилегией для старшеклассников является специально отведенное только для них место».
Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:Перш за все у новому буфеті вражають ціни. Вони коливаються від двох до 16 гривень за страву. Школярі кажуть: це навіть дешевше ніж у їдальні. І якість їжі — значно краща.
«Жвачек у нас нету, сухариков у нас тоже нету, потому что это не горячее питание».
Анна, учениця 11-А класу:
«В столовой берешь так кашу на тарелке, переворачиваешь, стучишь, а она не убирается! А тут всё хорошо».
Тетяна Пономарчук, заступниця директора компанії “Продрезерв”:
«Мы решили отойти от традиционного питания в столовых — это вязкие каши, биточки, котлетки — то, что в принципе необходимо деткам группы 1-4 классы. Старшеклассники в наше время уже модные ребята, современные».
Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:Анкетування серед старшокласників та їхніх батьків провели у травні, впродовж літа облаштовували зону харчування.
«Мы проводили анкетирование, дети писали что бы они хотели кушать, что бы они хотели видеть в этом буфете — мы стараемся всё делать по их желанию».
Валентина Нор, завідувачка виробництва їдальні НВО №28:Однак до змін у харчуванні готові не всі. Компанія-підрядник НВО №28 обслуговує ще 77 закладів у чотирьох районах міста. Але жодна інша школа поки на схожий експеримент не наважилась. Кухарі закликають директорів впровадити новинку. Запевняють: меню та всі санітарні норми — витримані за правилами.
«Ассортимент у нас большой — у нас до 60 наименований блюд — это выпечка, это гарниры, это стараемся мясное какое-то новенькое».
Автор: Автор — Юлія Красовська. Камера — Сергій Толкач
Gorod`ській дозор | |
Фоторепортажі та галереї | |
Відео | |
Інтерв`ю | |
Блоги | |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
Погода | |
Архів новин |