Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жодного факту викрадення дітей у Дніпропетровській області не зафіксовано

Жодного факту викрадення дітей у Дніпропетровській області не зафіксовано

Останнім часом в Інтернет середовищі почастішала інформація про ймовірні злочини проти неповнолітніх, яка насправді не відповідає дійсності.

Про це 26 вересня під час прес-конференції заявила т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

«Ми вдячні громадськості, активістам, які в разі необхідності оперативно долучаються до пошуку зниклих дітей. Також я не зменшую силу соціальних мереж саме в таких випадках. Та, як не прикро, останнім часом в Інтернет середовищі почастішала інформація про ймовірні злочини проти неповнолітніх, яка насправді не відповідає дійсності. Жодного викрадення дітей у поточному році у Дніпропетровській області не було. Було декілька повідомлень на лінію 102 про начебто такі випадки, та насправді це біологічні батьки таким чином з’ясовували стосунки, використовуючи, як знаряддя, дітей»,- повідомила Ганна Карпеченкова.

З початку року до органів поліції області надійшло 602 повідомлення про зникнення дітей. В 90% всіх дітей було розшукано та повернуто додому впродовж доби. З 2016 року у розшуку залишається двоє неповнолітніх.

«Якщо ви стали свідками злочинів по відношенню до неповнолітніх чи володієте інформацією стосовно ймовірності таких, будь ласка, не спішіть викладати це у соціальних мережах, а повідомте у поліцію. А журналістів перед висвітленням подібного роду інформації прохаю уточнювати її достовірність у працівників підрозділів комунікації поліції області та регіону. Адже оперативна, але недостовірна інформація, донесена до громадськості, має зворотну дію», - наголосила т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті