Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Вже другий рік Дніпропетровщина бере активну участь у виконанні Указу Президента України «Про Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування».

Минулого року, вітаючи переможців конкурсу, серед яких були проекти Дніпропетровська та Дніпродзержинська, Президент України Леонід Кучма зазначив: «Конкурсні проекти відбивають реальний стан справ і великий креативний потенціал місцевого самоврядування, який у найближчі роки ми повинні не тільки реалізувати, а й нарощувати. По суті, ми створили справжній інтелектуальний банк місцевого і регіонального розвитку, який має бути доступним для всіх, хто захоче скористатися його ресурсами». Глава держави також висловив впевненість, що ці проекти — важливий показник нашого «вростання» в європейську модель місцевого самоврядування, яка заохочує владу, бізнес і громадськість до співробітництва.

У рамках реалізації завдань, поставлених Президентом України, Дніпропетровська обласна рада провела широку інформаційно-методичну та практичну роботу серед органів місцевого самоврядування області. Працівниками виконавчого апарату обласної ради проведено ряд кущових семінарів із сільськими, селищними головами та представниками міських, районних рад та райдержадміністрацій, під час яких було роз’яснено основні умови участі в конкурсі, обговорено першочерговість питань, що можуть стати базовими для розробки проектів.

У результаті проведеної роботи органи місцевого самоврядування регіону направили на конкурс 16 проектів та програм. Найбільш активну участь у їх розробці взяв Апостолівський район, який підготував 4 проекти: 2 — від районної ради та по одному від міських рад районного значення — Апостолове та Зеленодольськ. Три проекти на конкурс подано від Синельниківського району: 1 — від районної ради та 2 — від Майської сільської ради.

Основна кількість проектів подавалася за наступними напрямами:

організація ефективної системи надання послуг населенню та реформування житлово-комунального господарства;
наукове, освітнє та інформаційне забезпечення розвитку місцевого самоврядування;
розвиток місцевої демократії та становлення громадянського суспільства на місцевому і регіональному рівнях.

Минулого місяця конкурсний комітет під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України, Міністра Фінансів України Миколи Азарова завершив розгляд поданих проектів. За рішенням Ради конкурсу шість проектів та програм, поданих органами місцевого самоврядування Дніпропетровщини, стали переможцями Всеукраїнського конкурсу.

За першою категорією, у якій виступали проекти сіл та селищ, переможцями визнано:

Олександрівську сільську раду Покровського району з програмою «Інноваційна модель запровадження нічного освітлення вулиць у селах»;
Магдалинівську селищну раду Магдалинівського району з програмою «Створення системи збору й вивезення сміття з території смт Магдалинівка»;
Майську сільську раду Синельниківського району з програмою «Підвищення рівня безпеки громади шляхом впровадження та розвитку альтернативної системи охорони правопорядку у сільській місцевості».
За другою категорією, у якій розглядалися проекти міст, районів та районів у містах з населенням до 50 тисяч жителів, переможцем стала Вільногірська міська рада з програмою «Втілення організаційно-технічних інновацій щодо реформування комунального підприємства «Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства м. Вільногірськ».

У третій категорії, як і в минулому році, перемогла Дніпродзержинська міська рада та її проект «Удосконалення управління фінансовими ресурсами на місцевому рівні шляхом упровадження автоматизованої системи комерційного обліку і дистанційного моніторингу енергоспоживання бюджетними організаціями м. Дніпродзержинська».

У четвертій категорії, де змагалися проекти програм органів місцевого самоврядування міст, районів та районів у містах з населенням понад 100 тисяч жителів, знов переможцем стала Дніпропетровська міська рада з програмою «Впровадження комплексу інноваційних механізмів участі громадян в управлінні містом».

Таким чином, органи місцевого самоврядування регіону ще раз довели, що вони мають власне реальне бачення шляхів розв’язання проблем територіальних громад. На реалізацію розроблених ними проектів з Державного бюджету України у 2005 році буде виділено майже 1,5 млн. грн.

Впевнена, що активність місцевих рад сприятиме не лише вирішенню життєво важливих питань регіонів, але й надасть нового поштовху розвитку системи самоврядування Дніпропетровщини.

Від імені депутатського корпусу обласної ради вітаю переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і бажаю їм подальшої конструктивної праці на благо Дніпропетровської області.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті