Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відреставрують фасад академічного театру драми та комедії

|«« «« »» »»|

У Дніпрі відреставрують фасад академічного театру драми та комедії. Як повідомила начальник управління культури, національностей та релігій ДніпроОДА Наталія Першина, це один з подарунків облдержадміністрації до 90-річчя закладу.

Перший – оновлене фойє з портретами усіх працівників театру – вже готовий.

«Продовжуємо поступово оновлювати будівлю театру. Минулоріч укріпили фундамент. Нині відремонтували фойє – пофарбували стіни, розмістили красиві портрети всіх працівників театру. Тепер розпочинаємо реставрацію фасаду. Форму та кольори не змінюємо. У планах – й нове зовнішнє освітлення. Завершити роботи плануємо у 2018-му», – зазначила Наталія Першина.

Змінам у театрі радіють, розповів його художній керівник Жан Мельников. Окремий захват у працівників театру викликало оновлене фойє з їхніми портретами.

«Раніше у нас висіли різні світлини акторів – і за розміром, і за кольором. Тепер вони витримані в єдиній тематиці. Всі, як одна родина. Такий подарунок, якщо не царський, то королівський точно. Щира вдячність Дніпропетровській облдержадміністрації та особисто її керівнику – Валентину Резніченку», – сказав він.

На створення 54 портретів творчих особистостей театру пішло чотири місяці. Ідея ж народилася ще три роки тому, розповів автор робіт, керівник дніпровської фотошколи «ProStudio» Володимир Мельник.

«Люди творчі, вони досить скурпульозно ставляться до своїх образів, але був задум – ніякого «костюмованого балу». Хотів показати реальних людей, які живуть поруч, але так багато роблять для розвитку культури. Світлини чорно-білі, бо це класика. Вони довго зберігатимуться. Цьому сприятиме й папір, він спеціальний. Гарантія якості – 120 років», – зауважив він.

Чорно-білі світлини додали загадковості працівникам театру, наголосила актриса Вікторія Рудавська.

«Дивишся на ці фото – і якась таємниця у кожного в очах. Красиво, – додала вона. – Минула моя світлина, яка висіла у фойє, була кольорова. І на ній я була молодшою на 17 років».

Тепер фотогалерея привертає увагу й відвідувачів театру.

«Я тут часто буваю, радію змінам – в театрі підфарбовано, чисто. Зараз помітила й нові фото. Є молоді актори, є ті, з якими пов'язані десятилітні спогади», – сказала відвідувачка Валентина Тальян.

Театр драми та комедії знаходиться у Дніпрі на пр. Д. Яворницького, 97.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті