Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі молоді лікарі та інтерни взяли участь у практичних заняттях з тактичної медицини та військової підготовки

|«« «« »» »»|

6 жовтня 40 лікарів-інтернів та молодих лікарів-спеціалістів, які працюють у центрах первинної медико-санітарної допомоги Дніпра, долучились до практичних занять з тактичної медицини та військової підготовки.

Захід був організований Дніпровською міською радою за підтримки спонсорів та відбувся на території пейнтбольного клубу «АГРЕСОР».

«Пропозицію провести такий захід висунув заступник міського голови Андрій Бабський, звернувшись до управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання. Ми відгукнулися на цю ініціативу та організували виїзний тренінг, адже хотілося не теорії в кабінетах, а попрактикувати навички на свіжому повітрі», – сказала заступник директора-начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міськради Дар'я Біла.

Представниця мерії також додала, що після закінчення тренінгів усіх присутніх почастували стравами польової кухні від кухарів піцерії «Ветерано». Захід розпочався з поділу його учасників на команди, з якими далі працювали інструктори КП «Патріот».

«Практичні навички, які сьогодні отримали молоді лікарі, можуть знадобитися не лише під час військових операцій чи терористичних загроз, а й на мирній території. Окрім медичної практики, хлопці та дівчата отримали можливість пограти у тактичну гру лазертаг та поспілкуватися з учасниками АТО. Вони розповіли про реальні ситуації, з якими довелося зіткнутися під час військових дій, зокрема про те, як виносити на собі поранених з поля бою тощо. Хотілося б, щоб цим молодим лікарям не довелося відчути це у реальному житті. Але все може статися, і вони мусять миттєво реагувати на виклики», – зазначив директор КП «Патріот» Ігор Куліковський.

Одна з учасниць тренінгу, молодий сімейний лікар амбулаторії №3 центру первинної медико-санітарної допомоги №9 Віталіна Гомон поділилася своїми враженнями від практичного заняття з надання медичної допомоги під час військових дій.

«Звісно, навчаючись у медакадемії, ми відвідували відповідні лекції, але не зайве освіжити все це у пам'яті, оскільки щось забувається з часом. Дуже важливо, що інструктор не просто розповідає теорію, а демонструє практичні прийоми на манекені, показує, як правильно діяти у тих чи інших ситуаціях. Дякуємо організаторам, що провели такий пізнавальний захід», – наголосила лікар.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті