Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пробігли «Милю миру»

|«« «« »» »»|

У суботу в Дніпрі відбувся легкоатлетичний пробіг «Миля миру», присвячений звільненню міста від загарбників під час Другої світової війни.

Спортивне свято зібрало біля 1200 учасників різного віку. Привітав бігунів заступник міського голови Олександр Шикуленко. Він побажав усім гарного настрою, вдалих стартів, чесної боротьби та перемоги найспритнішим.

«Традиційно напередодні дня визволення Дніпра проводимо легкоатлетичний забіг «Миля миру», який вперше відбувся 25 жовтня 1944 року – у річницю звільнення нашого міста. Донині місто проводить пробіг, і з щороку його учасників більшає. Приємно, що серед них – представники різних поколінь, особливо багато молоді. Пробіг проводиться у форматі змагань із призовими місцями, але головне – показати, що ми усі прагнемо миру», – сказав він.

Зі свого боку, президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова відзначила, що приємно бачити так багато бігунів: «Це свідчить про те, що біг у Дніпрі щороку набирає популярності. Ми не просто біжимо на результат, а ще й показуємо, що наш народ прагне миру. Ми – за світле, мирне небо в нашій країні та у рідному Дніпрі».

Учасники заходу стартували біля театру опери та балету. Родзинкою цьогорічного легкоатлетичного пробігу став забіг для дітей з особливими потребами, які виховуються у сім'ях і проходять соціальну адаптацію у БО «Благодійний фонд «Добра Планета». Саме вони стартували першими і подолали дистанцію 500 метрів.

Одним із 20 таких учасників став 18-річний Родіон: «Приємно, що організатори запросили долучитися до такого масштабного спортивного свята – легкоатлетичного забігу. Не часто доводиться брати участь у таких масових заходах, емоції переповнюють, відчуваю лише радість».

Після цього розпочались забіги серед учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, загальноосвітніх навчальних закладів, студентів вишів, технікумів та професійних технічних училищ, а також ветеранів спорту, представників клубів любителів бігу.

Кожен пробіг свою дистанцію – 1,3 км, 2 км та 4 км. Дар'я Матейчик перемогла у категорії «Школи та професійно-технічні училища» серед дівчат. Дівчина навчається у Вищому училищі фізичної культури і професійно займається легкою атлетикою. Вона – срібна призерка Чемпіонату України на 400 метрів з бар'єрами.

«Перемога дісталася не так вже й важко. Оскільки професійно займаюся легкою атлетикою, то для мене звично бігати такі дистанції. А загалом, приємно тут бути, багато молоді, однолітків. Спорт зближує нас усіх», – поділилася юна переможниця.

У цій же категорії серед хлопців перше місце здобув Євген Стригунов, який представляв школу №6: «Відчував спритність своїх суперників, але в останній момент зібрав усі сили і фінішував першим».

Усі переможці в різних категоріях отримали кубки, медалі, грамоти та призи від спонсорів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті