Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
07:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА капелан з Америки розповів бійцям про подолання моральної травми війни

У ДніпроОДА капелан з Америки розповів бійцям про подолання моральної травми війни
Полковник-капелан Роберт Гікс.

Як підтримати моральний стан військовослужбовців – на фронті та у мирному житті. Власним досвідом у ДніпроОДА безкоштовно ділився полковник-капелан із США Роберт Гікс. Послухати практика прийшли учасники АТО, їхні родичі, капелани, волонтери, психологи.

Безкоштовний семінар-тренінг організувала ДніпроОДА та Благодійний фонд «Об'єднані заради миру».

«Коли організовували зустріч, то міркували, як приймуть нашого спікера. Адже він подає інформацію крізь призму віри. Та, виявилося, що найбільша цінність для учасників зустрічі – життєвий досвід конкретної людини – Роберта Гікса. Він розповідає про такі факти з власної біографії, які ставлять його в один ряд з усіма присутніми. Він практик, а не теоретик, тому його слова зачіпають, надихають. На цьому семінарі-тренінгу ніхто не залишиться без відповідей», – розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.
Американський полковник-капелан у відставці розповів про свій професійний шлях.

«Є особливі, секретні війська, бійці яких не можуть розповідати про свою роботу. Коли їм важко на душі, вони не підуть до психолога чи психіатра. Нічого не розкажуть й дружині. Єдині, з ким поділяться солдати, – капелани», – розповів Роберт Гікс.
Американські капелани мають військове звання, вони разом із бійцями стрибають із літаків, проходять бій.

«Капелани завжди поруч, проте не мають зброї. Коли, наприклад, йде обстріл, ми просто молимося», – зазначив Роберт Гікс.
Він додав, що найчастіше капелани стикаються з «конфліктом совісті».

«Армія намагається переконати, що вбивати – це твоя робота, що це не погано. Для цього ворога демонізують, його «обезлюднюють». За законами війни, вбивство під час бою – не вбивство, проте морально це важко для багатьох. Виникає «конфлікт совісті». Моя задача – розговорити бійців, не дати змовчати свій емоційний стан», – наголосив Роберт Гікс.
Порада, яку дав присутнім полковник-капелан у відставці – «слухати, слухати та ще раз слухати». З цього починається допомога.

Учасник семінару-тренінгу Руслан Борисов із Робертом Гіксом погоджується.

«Людям, які пройшли війну, потрібні не співчуття, а підтримка. Це тонка межа, але її важливо знайти. Зустріч з Робертом Гіксом – корисна. Це людина з великим досвідом, йому є, чим поділитися. Він знає, як знайти підхід до кожного та допомогти», – сказав він.

Учасниками заходу стали близько сотні людей.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Про  (13.11.17 21:44): Зачем нам заморский с иностранным названием человек??? Свои же священники есть , мудрые люди! И традиции наши чтут и знают , Наши потому что! А этот человек нужен своей Родине , что он здесь делает??? Відповісти | З цитатою
ку-ку  (13.11.17 15:02): Зачем нам импортный капеллан, когда у нас есть православне священники МП и КП, а также раввины и муллы? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті