Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Інвестиційний та економічний успіх Дніпропетровщини будуємо разом із бізнесом – Юрій Голик

|«« «« »» »»|

Сотні мільйонів доларів інвестицій на рік. Такі плани ДніпроОДА на майбутнє. Що для цього робиться вже зараз – під час міжнародного економічного форуму розповів радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

«Дніпропетровщина – економічне серце України. 12% ВВП, майже чверть експорту. Промисловість. Родюча земля. Металу більше, ніж де-небудь ще в Європі, – зазначив Юрій Голик. – Проте десятиліттями ніхто не розвивав інфраструктуру. Соціальна сфера перебувала в стагнації. Екологією ніхто не займався. Ми змінюємо ситуацію, що склалася».

За 25 років регіон залучив 3,5 млрд доларів іноземних інвестицій. Це близько 1,2 тис доларів на одного жителя, що критично мало при такому потенціалі, зауважив Юрій Голик.

«Для економічного прориву нам потрібно залучати сотні мільйонів доларів інвестицій на рік. Зараз до цього ще далеко. Але кожен проект наближає нас до цієї мети. Не треба забувати: навіть інвестиційний успіх Сінгапуру почався з заводу з виробництва радіоприймачів. Але тільки через роки наполегливої роботи вийшов той технологічний гігант, відомий на весь світ, – наголосив Юрій Голик. – Зараз ми підтримуємо навіть дуже невеликі проекти, тому що вони – точка відліку для інвестиційного та економічного успіху».

Дніпропетровщина активно співпрацює з бізнесом. Інвестори зводять котельні на біопаливі у Дніпрі, міні-ГЕС у Васильківці, соняшникову електростанцію у Нікополі, біогазову електростанцію на Дніпровському водоканалі.

«Важливо працювати з кожним, ми підтримуємо всі життєздатні проекти бізнесу, – сказав радник голови ДніпроОДА. – Дуже хочемо, щоб бізнесу було легко і приємно працювати – як під час велосипедної прогулянки. І взаємодія з державою була автоматизована».

За словами Юрія Голика, такий «автоматизатор» на сьогодні – обладміністрація, місцева влада.м

«Мета кожного проекту – робочі місця, надходження до місцевих бюджетів, більш якісна інфраструктура, – сказав він. – Серед пріоритетів – енергозберігаючі та екологічні проекти, інвестиції в інфраструктуру, товарне виробництво в АПК, інформаційні технології і машинобудування. Команда Президента в області готова розглянути і підтримати будь-які ініціативи розвитку».

З початку року іноземні партнери вклали в економіку області майже 12 мільйонів доларів США.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті