Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Відтепер, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень не було - громадянин обмінює на постійне посвідчення водія.

Про це в повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

У разі, якщо такі порушення були — громадянин обмінює на постійне посвідчення водія лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Обмеженим правом керування транспортним засобом для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 км/год.

Детально про внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2017 року № 885 за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.


11111  (28.11.17 16:14): Очередная выкачка денег!!! Вы там с головой дружите??? Вам не надоело выкачивать деньги??? Нет слов, одни эмоции!!! Відповісти | З цитатою
Kreaps  (27.11.17 22:59): Вопрос в другом. Никто не обещал, что обмен удостоверения будет бесплатным. Официальная цена пластика 210 грн + банковский сбор, к тому же медсправка у многих через 2 года уже истечет. Думаю гривен 600 для простого обмена приготовить придется. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
221  (27.11.17 22:04): Закон не доработан. Если запрещено в первые 2 года стажа водителького удостоверения превышать 70 км/ч, тогда как в таком случае этот водитель может съездить в другой город по трассе? Получается что теперь стоит запрет на проезд по-трассам. Либо журналисты слизали эту писанину, где до них ихние колеги не до конца разобрали по пунктам этот закон, а написали его только часть, например.Или же, депутаты лоханулись и тем самым оградили новичков водителей ездой за рулём перые 2 года только по-городу?!
А может я напутал? Вроде бы на междугородних трассах по правой крайней полосе минимальная скорость 80км/ч. По ней как раз ещё грузовики ездят(правда не всегда). В ПДД сказано, что ниже разрешенной скорости - запрещено ехать.
П.С. Всё-таки я склоняюсь на допущенные ошибки журналистов, чем лицами принимавшие этот закон.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
Водитель  (27.11.17 20:30): Вот интересный вопрос: ежели дорога по моей полосе разбита в хлам, то выезд на встречную считают полициянты грубым нарушением? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті