Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
04:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА говорили про євроатлантичну інтеграцію

|«« «« »» »»|

Які переваги вступу до НАТО для України та її громадян? Яку допомогу ця організація надає нашій державі? Які важливі стандарти північноатлантичного альянсу вже виконуються Україною?

Ці та інші питання обговорили на семінарі, що пройшов у ДніпроОДА. У ньому взяли участь понад 80 держслужбовців, вчених, військових, силовиків та представників громадськості з усієї Дніпропетровщини.

«Понад три роки поспіль Україна змушена всіма силами захищати власну територію. На часі – питання національної безпеки. Тому для нас дуже важлива підтримка світового співтовариства, зокрема, міжнародних організацій», – зазначив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко.

Спектр діяльності альянсу дуже широкий – охоплює і військову, і політичну сфери. Наразі до НАТО входять 29 країн – жодна з них не воює. «Альянс створювали заради підтримання миру, а не для того, щоб воювати. Політичний діалог із НАТО допомагає Україні посилити її національну безпеку», – підкреслив голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж.

НАТО має близько тисячі стандартів – у військовій, політичній, правовій сферах. Україна активно впроваджує їх, зокрема, у діяльність збройних сил. Має досягнення у сфері зв'язку – під час операцій військові підрозділи взаємодіють за стандартами альянсу.

«У нас вже десять батальйонів підготовлені за стандартами НАТО. Вони здатні виконувати більш складні завдання. Плануємо продовжити військове співробітництво – це і взаємообмін інструкторами, і спільні навчання», – зазначив заступник начальника управління Генштабу Збройних сил України Віталій Голота.

Члени альянсу активно допомагають українським військовим, у тому числі – у реабілітації поранених бійців АТО. За три роки понад 600 українських військовослужбовців пройшли лікування у медзакладах 19 країн НАТО. Також близько 20 мільйонів доларів члени організації та країни-партнери передали Україні для підтримки переселенців.

Цьогоріч Україна відзначає 20-ту річницю особливого партнерства з НАТО.

Gorod.dp.ua на Facebook.


циан  (28.11.17 21:02): Какое счастье. душа радуется! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті