Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Розчищення річок, зариблення та екосемінари: підсумки тижня від ДніпроОДА

Розчищення річок, зариблення та екосемінари: підсумки тижня від ДніпроОДА

На Дніпропетровщині розчистили дев’ять річок, понад мільйон тонн мальків випустили до водойм області, а для студентів-екологів провели вже 10 екосемінарів.

Про екологічні проекти, які втілюються цьогоріч, розповів під час щотижневого публічного звіту обласної влади директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець.

Цьогоріч у 8 містах та селах Дніпропетровщини звели водовідвідні мережі, завдяки яким місцеві забули про підтоплення. Розчистили 9 річок області.

«Проблеми, які не вирішувались роками, нарешті втратили актуальність. Знову стали повноводними річки Інгулець, Кам’янка, Самарчук, Шиянка, Кільчень, Мокра Сура, Томаківка, Ревун та Бакаї. Там укріпили береги, вичистили мул, а деякі річки, можна сказати, проклали наново, - зазначив Руслан Стрілець. – Нині продовжуємо розчищати річку Кільчень, яка за останні три десятки років замулилась та могла взагалі зникнути з карти області. Виконали майже 75% запланованих робіт».

Завершують реконструкцію дренажно-паводкової мережі в селищі Радушне Криворізького району.

«Стара мережа вже вийшла з ладу, була засмічена та замулена. Мешканці Радушного страждали від підтоплень. Наразі мережу оновлено на 90%. Повністю завершити роботи плануємо цьогоріч», - розповів директор департаменту.

Загалом у 2017 році ДніпроОДА реалізує близько 20 екологічних проектів у Дніпровському, Криворізькому, Новомосковському, Магдалинівському, Криничанському, Васильківському, Софіївському, Верхньодніпровському, Широківському районах. Вони покращать життя понад 100 тисяч мешканців області.

Понад 1,2 мільйони штук мальків коропа, товстолобика та білого амура випустили до Дніпровського водосховища.

«Водорості уповільнюють течію, а на деяких ділянках призводять до застою води. Ця риба харчується водоростями та фільтрує річку. Зариблення дозволяє з мінімальними витратами контролювати рівень заростання водойм», - розповів Руслан Стрілець.

Продовжується серія безкоштовних просвітницьких семінарів від департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА. Вони – не тільки для підприємців, а й для студентів-екологів .

«Ми провели вже 10 екосемінарів для студентів, які відвідали понад 270 людей. Прагнемо довести, що бути екологом – це престижно», - додав Руслан Стрілець.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


Serj  (04.12.17 22:16): Когда-то самая чистая (в Европе) река ОРЕЛЬ - умирает!!!...ГОСПОДА - не сидите сиднем - делайте что-нибудь! Відповісти | З цитатою
ага  (04.12.17 19:43): Что-то где-то тоннами делают, а Орель, Самара, Днепр, Ворскла и прочие реки продолжают медленно умирать!
Главное, что отчитались!
А в Днепре скоро можно будет хотябы купаться?
Відповісти | З цитатою
Пескарь  (04.12.17 18:42): "Более миллиона тонн"- это 50000 двадцатитонных фур. Ну не надо, ладно? Відповісти | З цитатою
Den  (04.12.17 18:29): обратите внимание на Орель. Відповісти | З цитатою
Макс  (04.12.17 17:31): За реки - спасибо! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті