Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
18:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі реставрують полотно діорами "Битва за Дніпро"

У Дніпрі реставрують полотно діорами

У Дніпрі повним ходом йде реставрація полотна діорами «Битва за Дніпро в районі сіл Військове-Вовніги».

Діорама була відкрита в 1975 до 30-річчя Перемоги у війні 1941-1945 років. Надзвичайну складну широкомасштабну реставрацію здійснюють провідні, висококваліфіковані художники-реставратори Тетяна Бичко, Володимир Папушенко, Ірина Сапєгіна, Михайло Білошицький.

«Цей твір створено майстрами батального живопису Студії військових художників імені М.Б.Грекова, заслуженими художниками РРФСР М.Я.Бутом та М.В.Овечкіним. Полотно виткане на Пензенський ткацькій фабриці «Червоний Жовтень» площею 840 кв.м (14×60), розміщене в спеціальному приміщенні за проектом архітектора В.О.Зуєва», — зазначають представники музею.

Зазначимо, що «Битва за Дніпро» найбільша діорама в Україні, друга за площею в Європі (після бєлгородської діорами «Курська битва») і одна з найбільших у світі.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Знаток  (21.12.17 08:43): Реставрация - это когда какому-нибудь предмету или произведению искусства возвращают первоначальный вид или обновляют то, что уже отпало/отвалилось/затерлось. Реставраторы ничего своего не дорисовывают, не прилепливают и т.д.
Как то так!
Відповісти | З цитатою
Реально  (19.12.17 14:50): В результате реставрации исчезнут все элементы подпадающие под декоммунизацию. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті