Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі знімуть фільм про великого земляка

У Дніпрі знімуть фільм про великого земляка

У 2018 році виповнюється 100 років з дня народження видатного письменника, мешканця Дніпропетровщини Олеся Гончара.

Хоча й були подаровані шанувальникам численні фільми, спектаклі, здійснені дослідження літературознавчих та мовознавчих аспектів його творів, особистість Олеся Гончара залишається й сьогодні актуальною й відкритою для подальших досліджень.


Днями Валерій Степанян-Григоренко – знаний в Україні та за її межами режисер, відвідав колиску Олеся Гончара – місто Дніпро, щоб створити новий художньо-документальний фільм про нього.

Творчий колектив Центру культури української мови імені Олеся Гончара в НГУ гостинно зустрів Валерія Степаняна-Григоренка.


Знімальний процес фільму розпочато в Ломівці, в будинку на вулиці Клубній, 25, де був написаний добре відомий роман «Прапороносці», продовжився в Новомосковському соборі, що є не тільки пам’яткою козацької архітектури 18 століття, а й символом історичної пам’яті народу, духовності, краси, гармонії, зв’язку поколінь, критерієм гідності людського життя, символом самої України. Відвідав режисер і Національний гірничий університет, вікна якого виходять на вулицю Олеся Гончара, якою понад 70 років тому з Ломівки студент, майбутній класик української літератури, поспішав на навчання.

Як зазначили у прес-службі університету, перша презентація нового фільму буде проведена у Національному гірничому університеті уже навесні 2018 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


телетеатр  (19.01.18 16:22): В 2008 році до 90-річчя О.Гончара було створено фільм за щодениками Олеся Терентійовича та його романом "Собор",консультантом якого була його дружина Валентина Данилівна.В фільмі знялись заслужені на той час,а нині покійні, артисти Анатолій Дудка,Юрій Бахтін,актори обласного молодіжного театру.Фільм "Велетень степів" отримав "Гран-прі"на міжнародному кінофестивалі в Куяльнику,диплом міністерства культури,інші визнання...Минуло вже 10 років...Намагання знайти фінансування на тиражування,щоб надати школярам,студентській молоді,бібліотекам по екземпляру,завершилися нічим.Мабуть буде створено ще один гарний фільм.Дай,Боже,щоб наші громадяни його мали змогу дивитися... Відповісти | З цитатою
Денис  (11.01.18 13:00): Очень круто, что имея такую сложную политическую ситуацию кто то еще думает о культуре, о снятии фильмов и сериалов. Но мне как то не хватило конкретики. Это будет сугубо биографический фильм? Когда планируется выход в прокат, кто именно отвечает за продакшн? Лично мне нравится, как это делают https://1plus1.video/ . Взять, например, последний фильм с Дзидзьо. Конечно, сама идея фильма может нравиться не всем, но согласитесь, что ребята делают свою работу очень качественно. Но в любом случае будет интересно посмотреть украинский (!) фильм про действительно великого украинца. Спасибо за информацию :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті