Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
23:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Допомога мешканцям Святовасилівської громади стала удвічі оперативнішою

|«« «« »» »»|

Запобігти, врятувати, допомогти. Вже два місяці із таким гаслом працює Центр безпеки у Святовасилівській громаді.

Рятувальникам вже довелося гасити пожежу – час доїзду на виклик скоротився удвічі, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації відкриває перед громадами нові можливості. Вони можуть самі вирішувати, які проекти втілювати у життя, а головне – мають на це кошти, – зазначив Валентин Резніченко. – Нині вже дві громади області – Слобожанська та Святовасилівська – створили власні Центри безпеки. На їх досвід, зрештою, спиратимуться й інші території».

Святовасилівський Центр безпеки громадян обслуговує майже 4,5 тисячі людей. Їхній спокій вже два місяці оберігають 14 рятувальників.

«Працівники пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати рятувальників. У них є все необхідне, щоб вчасно та ефективно реагувати на надзвичайні ситуації», – зауважив начальник Святовасилівського Центру безпеки громадян Вячеслав Нагаєць.

Рятувальники Центру працюють цілодобово. Займаються, переважно, профілактикою, проте і перший виклик не забарився.

О шостій ранку у мешканця Святовасилівки Володимира Колесника зайнялося побутове приміщення. За викликом пожежна команда дісталася за кілька хвилин. Пожежні загасили вогонь, не давши йому перекинутися на житловий будинок.

«Рятувальники приїхали швидко, тому я не зазнав великих збитків. Майно врятовано. Якщо б чекав допомоги з району, як раніше, то вже б і хата встигла згоріти», – розповів чоловік.

Під захистом Святовасилівського Центру безпеки – 19 сіл громади.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Наталья  (22.06.19 18:56): Все это конечно хорошо, но это случилось в Святовасильевке и все было рядом. А случись это в Новомарьевке вряд ли что то бы уцелело. По таким дорогам никто так быстро не приедет. Дороги делать никто не собирается. Сломался кран на воде у соседки 80-ти лет бабушка так громада сказала я за это не отвечаю делайте сами. А как она сделает у нее двое сыновей в могиле уже! Вот и вопрос чем занимается наша громада. Куда уходят деньги? Даже аптеки в селе нет. Элементарный анальгин негде купить. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті