Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У дніпровському Музеї АТО презентували англомовну стрічку про війну на Донбасі

|«« «« »» »»|

У першому в Україні Музеї АТО – новинка. У мультимедійному залі – фільм англійською. Від свого українського «попередника» він відрізняється не лише мовою, але й стилістикою та відеорядом.

Про це розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Доносити правду про події на Донбасі допомагає перший в Україні Музей АТО. Внутрішню його експозицію відкрили наприкінці січня 2017-го. За цей час її відвідали більше десяти іноземних делегацій. Це представники Литви, Латвії, Хорватії, Естонії, Німеччини, Люксембургу, – зазначив Валентин Резніченко. – Для гостей – тисячі експонатів, унікальний фільм у форматі «360 градусів». Нині він став для них ще більш зрозумілим. Додався відеоряд, змінилася мова».

Англомовну версію фільму буквально створили наново, розповіла продюсер фільму Наталія Хазан.

«Назва української та англомовної стрічок – однакова. Це «Дніпро – форпост України». Є й декілька однакових кадрів. Та, в цілому, це геть новий продукт. У ньому меседжі, які, ми сподіваємось, почують іноземні глядачі», – сказала вона.

Англомовну хроніку транслюватимуть, як і українську, в мультимедійній залі одночасно на чотирьох стінах. Панорамний «ефект присутності» дозволяє поринути у вир подій на Донбасі.

«Аби інформація була більш зрозумілою для іноземних гостей, ми спиралися на досвід закордонних ЗМІ, дивилися їх стилістику у подачі інформації. Залучали до роботи фахівців із зовнішньої політики, перекладачів», – розповів режисер фільму Євген Тітаренко.

На створення англомовної стрічки знадобилося півтора року.

«Були складнощі із сприйняттям картинки. Коли дивишся відео на комп'ютері – це одне, зовсім інше – в мультимедійному залі Музею, одразу на чотирьох стінах. Тож доводилось багато монтувати. Були особливості і з перекладом. Наприклад, як пояснити іноземцям, що «град» – це не природнє явище», – додав Євген Тітаренко.

Перші іноземні глядачі – вражені.

«Стрічка – вражаюча. Я побачив, як борються солдати. Як діти сподіваються на мир. Це не залишає байдужим, – сказав Віце-консул Генерального консульства ФРН у Донецьку Петер Шмаль. – C подіваюсь, що перемовини у Мінську будуть успішними, що в Україні настане мир».

Переглянути фільм про війну на Донбасі можуть всі бажаючі, зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

«Вхід у Музей вільний. Цей Музей – про подвиг кожного громадянина України. Навряд чи така експозиція могла з'явитися уперше в якомусь іншому місті. Адже у 2014-му саме Дніпро став форпостом супротиву російської агресії, – зауважив радник. – З моменту відкриття внутрішню експозицію Музею АТО у Дніпрі відвідали понад 100 тисяч людей».

Музей АТО – на пр. Д.Яворницького, 16 у Дніпрі. Вхід у будні, крім понеділка, – з 10:00 до 19:00, у вихідні – з 10:00 до 18:00.

На екскурсію можна записатися за телефоном (0562) 46-34-26.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Степан  (01.02.18 18:38): Прикро що не розумію англійської. а то міг би подивиться кіно про ато Відповісти | З цитатою
Крылышки Буша и Олвейса  (01.02.18 14:21): Не шэдэвр,- но для сраного зрителя пойдёт.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті