Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
00:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбувся перший Всеукраїнський з’їзд капеланів

У Дніпрі відбувся перший Всеукраїнський з’їзд капеланів

250 військових священнослужителів УПЦ КП вперше зібралися разом в одному місці. Захід розпочався спільною молитвою за Україну та її захисників.

Такий з’їзд всеукраїнського масштабу відбувається вперше саме у Дніпрі невипадково. Коли на передовій ще не було психологів, а волонтерський рух лише зароджувався, перші військові капелани з м. Дніпра у камуфляжній формі вже були серед бійців. І саме у військових госпіталях м. Дніпра молитвою і добрим словом священнослужителі підтримали воїнів, які отримали поранення на передовій, боронячи незалежність і територіальну цілісність держави.

За словами Єпископа Дніпропетровського і Криворізького Симеона:

«Цей з’їзд відбувся завдяки підтримці благодійного фонду «Солідарність» та Української Патріархальної Церкви».

У рамках проведення з’їзду будуть підсумовані результати діяльності військових священиків в силових структурах за період ‎2014-2018 роки та сформовано концепцію подальшого розвитку військового духовенства в Збройних силах та інших військових формуваннях України.

«Українські військові капелани – такі ж захисники Вітчизни. Їх так само рвуть кулі та осколки. В зоні АТО щоденно відбувається служіння понад ста військових капеланів. В цілому ж за два роки збройного конфлікту українське духовенство різних церковних юрисдикцій направило на фронт та в прифронтову зону близько 600 священнослужителів. І кожен з них, ризикуючи життям, підтримував дух та волю наших бійців!» - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.
Голова обласної ради нагородив військових священників особистими відзнаками.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Menes  (07.03.18 10:03): Орден з українською пропискою Перша згадка про створення в Україні організації з претензією на причетність до ордену зафіксовано у 2000 році. Тоді у Києві з'явилася громадська організація "Федерація Автономних пріорат Верховного Госпітального Ордена Святого Іоанна Єрусалимського Кавалерів Мальти". Її керівником або великим магістром, став італієць Белліні Трінке Луїджі. Організація була зареєстрована у формі юридичної особи, але на сьогоднішній день у Єдиному державному реєстрі такої організації немає, що може свідчити про припинення діяльності цього ордена. Роком пізніше двома нетішинськими бізнесменами і одеситом на прізвище Палеолог був створений інший орден: "Орден Святого Іоанна Єрусалимського лицарів Родосу і Мальти екуменічних". Очолював його Мойсей Фукс і проіснував він до 2013 року, коли і був ліквідований.
Повний текст читайте тут: https://daily.rbc.ua/ukr/show/skolko-ukraine-lzherytsarey-ma ltiyskogo-ordena-1500904482.html ОРДЕН ЗАСНУВАЛИ ЄВРЕЇ. ЦЕ СТВОРИЛО УМЕВИ ПОВНОГО К
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ПэТРИОТ  (07.03.18 07:58): Задрать им рясы да отшмагать по полной,- выжывшых - на улицы красных фонарей.. Відповісти | З цитатою
стойк  (06.03.18 21:12): Обратите внимание на наградной крест! В центре креста изображён Георгий Победаносец паражающий копьем дракона! Парадокс в том что этот символ увековечен на государственном гербе Российской Федерации! И как это понимать!? И с каких это пор УПЦ стали носить на шее Мальтийский крест? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті