Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
18:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

АТОвці Дніпропетровщини можуть безкоштовно отримати вищу освіту в Національній металургійній академії

|«« «« »» »»|

АТОвці з Дніпропетровщини можуть безкоштовно отримати вищу освіту в Національній металургійній академії. Після завершення навчання кваліфікованих фахівців готові взяти на роботу підприємства області.

Про це повідомила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

«Учасники бойових дій та рідні загиблих можуть безкоштовно навчатися у вишах. Як приклад – Національна металургійна академія. В її нікопольській філії цьогоріч опановують науку майже півсотні демобілізованих. Частина з них вже поєднує навчання з роботою на металургійних підприємствах», - розповіла Наталія Шуліка.
Один зі студентів Металургійної академії - демобілізований Вячеслав Зімненко. Паралельно із навчанням працює інспектором економічної безпеки на Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті.

«Вищу освіту хотів здобути одразу після школи. На бюджет не вступив, а для контракту грошей не було. Минулоріч дізнався, що Металургійна академія набирає учасників бойових дій на заочку ще й безкоштовно. До того ж навчатися можна біля дому – в нікопольській філії Академії. І тепер, в 38 років, я став студентом. «Гризу граніт» із задоволенням. Коли отримаю диплом, на підприємстві зможу претендувати на підвищення», - поділився Вячеслав Зімненко.
Аби вступити до Національної металургійної академії, слід принести стандартний перелік документів та скласти вступний іспит. Проходити ЗНО – не потрібно. За віком обмежень також немає.

Серед спеціальностей, які можна обрати – металургія, галузеве машинобудування, автоматизація виробничих процесів. Після завершення навчання хлопці одразу можуть працевлаштуватися. Молодих спеціалістів готові взяти на роботу підприємства області.

«На виробництві завжди потрібні кваліфіковані спеціалісти. Й ми з нетерпінням чекаємо хлопців на роботу», - зазначила начальник відділу кадрів ТОВ «ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ» Тетяна Картава.
Загалом із Дніпропетровщини до зони АТО відправилися понад 25 тисяч осіб.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті