Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра жорстко відповіли на інформаційні провокації з боку «Української правди»

|«« «« »» »»|

Днями видання «Українська правда» опублікувало матеріал про проведення міськрадою Дніпра нібито монопольної закупівлі сміттєвозів за завищеними цінами. Для цього УП використала джерела з даними явно замовного характеру.

У мерії Дніпра наголосили: інформація, наведена виданням, є неправдивою. Крім цього, не було враховано позицію іншої сторони, а це ставить під сумнів авторитет самої «Української правди». У відповідь на інформаційну провокацію виконувач обов'язків міського голови Дніпра Михайло Лисенко вимагає від видання відкорегувати поданий матеріал або ж підготуватися до юридично вагомих дій.
«Ця публікація порочить міську раду, нашого мера та мене особисто, адже я займався цими закупівлями. Цей матеріал зроблено на догоду одній з компаній, що намагалася продати нам китайську техніку, якій треба прикручувати колеса. На цю інформаційну кампанію буде відповідна реакція мера Бориса Філатова, який нині перебуває у відрядженні. Думаю, він назве імена. Щодо рішень про проведення тендерів, то вони блокуються Антимонопольним комітетом», – сказав в. о. міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
Контракт міськради Дніпра на придбання 15 сміттєвозів у лізинг перевірила, зокрема, служба безпеки державного ПриватБанку.

Вартість машин становить 78,9 млн грн. Протягом двох тижнів у фінустанові аналізували ціну кожної одиниці спецтехніки й вивчали пропозиції інших постачальників.

Сміттєвози, які закуповує міська рада Дніпра, 2018 року випуску. При цьому деякі моделі, зокрема, машини для миття контейнерів, у місті використовуватимуть уперше. У вартості враховано, зокрема, встановлення додаткових гідравлічних приладів, ковшів й інших опцій. Водночас у так званих розслідуваннях вказані ціни на моделі кількарічної давнини, які залишалися на складах. Офіційні прайс-листи з вартістю спецмашин надав директор підприємства «Автек» Сергій Кобилінський.

У матеріалах ЗМІ компанія «Автек» нібито пропонує найнижчі в країні ціни. Та насправді, за інформацією офіційного дилера Ford Trucks, вартість спецтехніки відповідної комплектації – майже на 5 млн грн більша за ту, що передбачає наявна лізингова пропозиція. Це – фактична економія бюджетних коштів.

Нові сміттєвози у Дніпрі мають з'явитися вже в середині червня.

Раніше мер Дніпра Борис Філатов неодноразово заявляв, що компанія-монополіст «Дніпрокомунтранс» часто саботувала прибирання сміття у місті, вимагаючи підняти тарифи. Нині у Дніпрі завдяки зусиллям мера фіксована вартість послуги вивезення відходів є однією з найнижчих в Україні.

При цьому «Дніпрокомунтранс» стрімко втрачає позиції на ринку, адже його технічні та технологічні потужності застаріли ще кілька років тому. За словами Михайла Лисенка, враховуючи всі фактори, у мерії ухвалили непросте рішення про створення державної компанії для роботи з відходами. Вона буде повністю підпорядкована міській раді.

Із 1 травня договір з «Дніпрокомунтрансом» буде розірваний. У мерії також залучатимуть до вивезення відходів підрядні організації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Назар  (19.04.18 20:42): О , началось, мусорная мафия Днепра уже начала атаку, не хотят монополию терять, хотят чтобы жители Днепра платили в три раза больше за вывоз мусора. И что еще интересно, информация от "Наши гроши", т.е. от канала 1+1, т.е. от Коломойского. Получается правда что Филя с Беней поссорился, тогда я точно за Филатова. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Элоиза  (18.04.18 22:51): Всэ прозоро, ога Відповісти | З цитатою
Элка  (17.04.18 08:32): И ещё: почему-то городское руководство разозлила статья именно на "патриотическом" интернет-издании, на Подробности или Корреспондент и тп не обращали внимания.
Хотела на Цензор протолкнуть, но так и не напечатана, к сожалению.
Відповісти | З цитатою
Элка  (17.04.18 08:27): Рыночность цен, указанных на веб-сайте "Автека", подтверждается тендерами и других заказчиков. Например, Красиловская жилищно-эксплуатационная контора (Хмельницкая область) ранее объявила тендер на покупку мусоровоз Hidro-Mak на шасси Ford Cargo 1833 с объемом бункера 15 куб. м ожидаемой стоимостью 3,50 млн грн. На сайте "Автека" подобный мусоровоз стоит 3,47 млн гривен.
Более того, сами участники нынешнего тендера в Днепре регулярно разыгрывают подряды по всей Украине на поставку мусоровозов Ford даже дешевле сайта "Автека". Например, винницкое КП "Ековін" в 2017 году разыграло 5,17 млн гривен между "Современными грузовиками" и "Укрспецтехинвестом" на 2 мусоровоза Ford 1833 с бункерами объемом 15 куб. м, что по курсу на время тендера соответствовало 88 тыс. евро за штуку. У "Автека" такие мусоровозы стоят дороже - 96 тыс. евро.
Відповісти | З цитатою
Кум  (16.04.18 19:59): а правда глаза -колет.. Відповісти | З цитатою
:)  (16.04.18 16:35): Похоже они убирают мусор, как и снег, ток снег растаял, а мусор завонялся. Перед выборами уберут и народ с радостью пойдет за них голосовать:) Відповісти | З цитатою
Андрей  (16.04.18 13:30): На парусе во дворах кучи мусора вокруг контейнеров.
Уже в некоторых местах доходят до 1,5 - 1,7 метра в высоту.

Такого никогда не было... что за херня творится Лысенко... Филатов???
Хвавтит тупого пиара, он не работает, люди видят вашу "активность" займитесь наконец делом.
Відповісти | З цитатою
Валерий..  (16.04.18 12:23): Мдааа!!!...а что там Михаил с компанией которая уже было хотела возложить на себя все проблемы с нашим мусором ??? и постройкой мусора перерабатывающего завода... Відповісти | З цитатою
Олег  (16.04.18 12:11): Скоро крысы будут по улицам бродить пока они разбираются Відповісти | З цитатою
психиатру Лохову с Сосновки  (16.04.18 00:45): Правильно,нечего устраивать мусорные провокации.Сами им завалены. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті