Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
16:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кожен другий лічильник газу на Дніпропетровщині не придатний для подальшої експлуатації

Кожен другий лічильник газу на Дніпропетровщині не придатний для подальшої експлуатації

Кожен другий лічильник в Дніпропетровській області не проходить чергову повірку. Через зношеність лічильного механізму або похибки вимірювання, що значно перевищує допустимі межі, вони визнаються непридатними для подальшої експлуатації.

ПАТ «Дніпропетровськгаз» з початку року провело планову повірку 9,4 тис. лічильників газу спільно з представниками державного підприємства «Дніпростандартметрологія». Результати повірок приладів показали, що 48% лічильників не проходять чергову повірку та визнаються непридатними до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або похибку вимірювання, що значно перевищує допустимі межі.

«Всього за шість місяців 2018 року фахівці провели понад 9,4 тис. безкоштовних планових та 1,7 тисяч позапланових повірок лічильників газу. Щоденно на спеціальному обладнанні повіряється до 450 лічильників газу. На справність роботи лічильника можуть впливати різні фактори. Наприклад, термін експлуатації, за який зношуються механізми приладу, сторонні втручання в його роботу, а також не належні умови експлуатації. Тому справність лічильника необхідно перевіряти кожні 5-8 років», - каже головний метролог ПАТ «Дніпропетровськгаз» Костянтин Унгаров.
Потреба у плановій повірці лічильників становить 70 тис. приладів на рік. В тарифі, який затвердив державний регулятор, на дані цілі для ПАТ «Дніпропетровськгаз» на 2018 рік закладено кошти в розмірі 3,6 млн. грн., тоді як за фактичними розрахунками потреба на цей рік становить близько 19,5 млн. грн.

У газовому господарстві зазначають, у разі недопуску споживача до помешкання, згідно кодексу ГРМ, компанія складає акт про відмову, а розрахунки за спожитий газ проводитимуться за граничними нормами споживання. Так, за шість місяців цього року представники ПАТ «Дніпропетровськгаз» вже склали майже 50 актів про відмову допуску, а метрологи зафіксували 167 фактів незаконних втручань у роботу приладів обліку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Достали  (20.07.18 12:58): Твою дивизию... А разрешить ставить электронные счетчики газа??? Вы же сволочи их не даете поставить, только ваши исключительно- эту фигню мембранную на пол кухни !!??? Конечно нет, счетчик электронный не будет считать ваш супер газ ... за газ Відповісти | З цитатою
орил  (20.07.18 12:43): В статье пишут, что с представителями Днепростандартметрологии, а в действительности Гамногаз газанет счетчики на своем стенде, составляет карты проверок и в один день приходит представитель и подписывает карты, никто за фактической проверкой не следит и Гамногаз может браковать, что хочет, а делается это для того, чтобы начислять левое завышенное потребление, пока человек купит новый счетчик, либо сдрать деньги на его ремонт. Эта га мнистая контора уже не знает, как облапошить всех! Все это прошел на собственной шкуре, т.к. работал там. Відповісти | З цитатою
111  (20.07.18 12:32): Днепропетровскгаз, как и Днепрводоканал, как и Днепроблэнерго не должны ни совместно участвовать, ни отдельно проводить, и вообще никаким любым образом соприкасаться с поверкой приборов учёта, т.е. счётчиков, т.к. при этом сразу возникает конфликт интересов.
Погрешность у приборов бывает, как плюсовой, так и минусовой, так, что что не в плюсе, то сразу в брак?
Кроме того, приборы учёта при производстве или поставке из вне проходят стандартизацию, т.е. соответствуют ГОСТу, проходят аттестацию государственного поверителя, имеют свой срок службы, гораздо выше 10 лет...

А может наш украинский газ не соответствует ГОСТу? И проблема не в качестве приборов учёта, а в качестве энергопродуктов?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Андрей  (20.07.18 10:19): Опять этот кипрский оффшор ищет способ содрать с нас побольше денег! Аферисты. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (20.07.18 09:41): У меня счетчик в квартире стоит 20 лет!!! Они его через 5 лет не проверяли и теперь у них таких будет много.И кто им доктор.. Відповісти | З цитатою
cvc  (20.07.18 09:19): sosite lapu zhuliki Відповісти | З цитатою
Днепрогаз  (20.07.18 09:09): У многих потребителей, А ТАКЖЕ ДЕЙСТВУЮЩИХ СОТРУДНИКОВ ДНЕПРОГАЗА до сих пор стоят старые вентильные краны газа, которые легко выкручиваетя и вместо вентиля вставляется резиновой шланг в обход газового счётчика. А счётчик остаётся пригоден, а за газ платят 3 копейки.
Меняйте старые вентильные краны на новые шаровые.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті