Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Уперше за 40 років у Авіаторському ремонтують дороги, тротуари та вуличне освітлення

|«« «« »» »»|

У селищі Авіаторське триває системний ремонт доріг та оновлення інфраструктури. Реконструкції розпочали після того, як селище перейшло у відання територіальної громади Дніпра.

До цього довгі роки комунальні проблеми Авіаторського ігнорували, розповідають місцеві мешканці. Будинки стояли захаращені, дороги розбиті, а мережі освітлення навіть не мали господаря.

«Понад сорок років селище було фактично між небом і землею – між територіальними громадами області та міста. Тут нічого не робили. Зусиллями мерії ми відновили історичну справедливість. Авіаторське повернулося до рідної гавані, й цього року ми почали комплексну реконструкцію доріг, тротуарів. Встановлюємо нове освітлення та навіть висаджуємо дерева. Планів чимало. На це виділені мільйони гривень. Такого не було за всю історію селища», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.
Навесні у Авіаторському взялися за дороги й тротуари. Реконструкцію роблять на вулицях і під’їздах до будинків.

«Я тут живу 43 роки, і ніколи в нас не робили такого. Аж жити хочеться. Усе зробили: і дороги, і пішохідні зони. Ми не очікували», – розповіла місцева мешканка Валентина Герасимова.
Нові дороги особливо до вподоби водіям.

«Їдеш і не хвилюєшся, що ти зараз ями будеш ловити. Дай бог, щоб дорога простояла. Дуже добре загалом – змінився вигляд, стало все набагато краще. Приємно ввечері вийти і прогулятися містом», – сказав водій Віталій.
Переваги відчувають і наймолодші мешканці селища.

«Я задоволений. Зручно кататися на велосипеді», – поділився враженнями десятирічний Михайло.
Впоратися з усіма ремонтами дорожнього покриття, а це – 21 тис. кв. метрів території, планують до холодів.

У Авіаторському також відновлюють вуличне освітлення – встановили й підключили 87 енергоощадних світильників. Мережі прийняли на баланс міста – до цього більшість із них були нічийними. Відновлюють і теплоізоляцію на магістралях. А ще у селищі омолоджують зелені насадження. На місці аварійних дерев висадили вже сотню нових лип і кленів. Також наступного року у мерії Дніпра планують взятися за ремонти покрівель будинків у Авіаторському.
Як відомо, селище Авіаторське розташоване за 14 км від міста – на південь від житлового масиву Тополя і на захід від села Старі Кодаки. В управлінні області воно було близько 20 років. Документ про передачу селища у відання територіальної громади Дніпра мер Борис Філатов підписав 21 листопада 2017 року.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Татьяна  (30.07.18 17:58): Огромнейшее спасибо,за мои 38 лет не помню,чтоб вообще кто-то что-то делал.Света не было,ямы по колено,особенно зимой по колдобинам в темноте идти с работы,убиться можно было,.Надеемся на лучшее... Відповісти | З цитатою
Мурик  (30.07.18 17:21): Красоту наводит аж не верится. В многоквартирных домах в подьездах окна на металлопластиковые меняют, Мэр слово держит, обещал значит сделал. Единственный который за многие годы держит слово Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
11111  (30.07.18 14:39): Когда уже отремонтируют Козака Мамая (Ю.Ленинцев) ямы для вида на небольшом отрезке присыпали, а с дождем все смыло. ул.Прессовая, ямы такие что ездить не возможно!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті