Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Триває реконструкція 40-річної опорної школи в Лихівці

|«« «« »» »»|

Більше 200 дітей Лихівської ОТГ навчатимуться в оновленій опорній школі. Заклад реконструює Дніпропетровська ОДА.

Зараз на часі – заміна вікон, утеплення фасаду, ремонт спортзалу. Поряд із закладом – облаштування сучасного стадіону. Такі кардинальні метаморфози – вперше за 40-річчя школи, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Завдяки додатковим фінансовим ресурсам зводимо дитсадки, реконструюємо лікарні, ремонтуємо школи. Сучасний освітній простір створюємо в понад 30 школах регіону», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Середовище, у якому кортить навчатися, створюють у Лихівській опорній школі. Її як звели 40 років тому, так жодного капремонту.

«Поточні ремонти не рятували – будівля поволі руйнувалася. Кут школи почав просідати – по стіні пішли тріщини. Вимагала заміни й система опалення. У холодну пору року температура у класах інколи становила всього 15 градусів, – розказала директор школи Лариса Дерід. – Нарешті ми дочекалися ремонту. Наша школа стане єврозразка».

Підрядники продовжують міняти вікна, утеплювати фасад та ремонтувати спортзал. Згодом оновлять коридори та класи.

«Цей ремонт був конче потрібний. Восени і взимку уроки проходили в холоднечі, зуб на зуб не попадав. Навіть у верхньому одязі сиділи. А це не дуже сприяло навчальному процесу», – пригадує десятикласниця Катерина Дядюра.

Поряд із закладом розгорнулося облаштування сучасного стадіону. Зараз – планування землі, підсипка піском і щебнем.

«Ми звикли до недолугих турніків, примітивної ями для стрибків, порослих травою легкоатлетичних доріжок. Якось проводили заняття, ще й не останні місця привозили з районних змагань, – сказав учитель фізкультури Сергій Зуєнко. – Якщо після реконструкції в нас буде все, що передбачено проектом, це чудово».

За проектом, тут будуть баскетбольний і волейбольний майданчики, тренажери, футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки.

«Навіть ті учні, які не любили фізкультуру, переглянуть свої погляди. Тому що побачать перспективи нових майданчиків», – переконана одинадцятикласниця Діана Шевченко.

ДніпроОДА поліпшує умови навчання для понад 230 дітей Лихівської громади.

Проект розрахований на два роки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мастер  (20.08.18 08:31): Всё красиво пишут, а почему не пишут что в школе после начала ремонта завалилась стена . Детям не где учиться , когда начнётся учебный год никто не знает. И как всегда отвечать некому . В эту школу по переводили детей с близлежащих сел , в этом году даже первые классы.
За это всё нужно поблагодарить председателя сельсовета .
Відповісти | З цитатою
Прохожий  (17.08.18 13:57): Приятно читать что в нашей области что-то делается, а особенно для наших детей. Но хочу написать о нашей школе №77 в городе Днепр, школа а точнее летное училище было построено а 1936 году..., ей 82 года, спасибо пану Куличенко который пытается всячески помочь школам своего родного района, но надо бы в нашей хорошей школе сделать для детей спортивную площадку, закрыть двор, чтобы он не был проходным, фасад школы сделали спасибо, но задняя его часть желает лучшего. Я надеюсь на помощь наших ДЕПУТАТОВ, что может все таки что-то сдвинется и эта проблема будет решена. Відповісти | З цитатою
SLT  (17.08.18 13:54): 43 школа была больницей ещё во время Второй Мировой, ни одно капремонта, зимой бывало в классах ниже 10-и градусов тепла. Школа разваливается на глазах, огромное количество помещений выведено из эксплуатации. Её бы отремонтировали... Футбольное поле - асфальт, весь в трещинах, и гнилые насквозь ворота с баскетбольными кольцами (Выше крепление) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті