Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі планують провести тестування капсули для вантажних перевезень Hyperloop

У Дніпрі планують провести тестування капсули для вантажних перевезень Hyperloop

У Дніпрі планують провести тестування капсули для вантажних перевезень Hyperloop. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомило «Агентство розвитку Дніпра».

В агентстві зазначили, що в Іспанії компанія Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), що займається реалізацією проекту надшвидкісної системи потягів, продемонструвала першу в світі пасажирську капсулу. Вона отримала назву Quintero One. Її вага – 5 тонн, а довжина – 32 метри. За одну поїздку в капсулі можна перевезти від 28 до 40 пасажирів, а за добу на одній лінії – до 164 тис. осіб.

Капсула має пройти випробування на спеціальному треку в Тулузі, де розташований дослідницький центр компанії.

«Поки в Іспанії демонструють першу у світі пасажирську капсулу Hyperloop, у м. Дніпрі планують тестувати капсулу для вантажних перевезень», – йдеться у дописі «Агентства розвитку Дніпра».

Як відомо, у лютому цього року Дніпро в особі «Агентства розвитку Дніпра» увійшло до проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, насамперед швидкісної транспортної системи Hyperloop. Тестовий майданчик Hyperloop має розташуватися на території індустріального парку Innovation Forpost.

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, драфт проекту з будівництва тестового майданчика Hyperloop у Дніпрі буде готовий у жовтні цього року.

«Зараз ми закінчуємо оцінку НАН України. Я хотів би, щоб в Україні була тестова труба в наступному році», – зазначив міністр.

Він повідомив, що наразі Україна входить у топ-11 країн, залучених до глобального проекту Hyperloop. Сертифікацією безпеки проекту в Україні займатиметься німецька компанія TÜV SÜD.

Технологію планують випробувати на вантажних перевезеннях – одному з найбільш затребуваних видів сполучення.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гипер..че?  (02.12.18 06:10): Ребята... Да у нас свергув во дворы на машине колеса можно потерять. А на тротуарах колеса колясок и велосипедов теряются и ноги ломаются. Кроме шуток! Подруга в том году упала и сломала ногу. А мы строим гранде планы... Может с малого начнем.. Реального? Ну там, приведем в порядок дворы хрущевок и сталинок, которым даже не знаю сколько лет...50? 60? 70? Сколько лет полного бездействия? Эх. Відповісти | З цитатою
Извозчик  (14.10.18 23:02): А давайте запустим её по какому-нибудь трамвайному маршруту. Відповісти | З цитатою
Тролль с Савушкина  (13.10.18 16:33): Центральный мост после "ремонта" задницей в автомобиле воспринимается, как стиральная доска.
Даже боюсь подумать, сколько украдут на этом прожекте...
Відповісти | З цитатою
Маск  (13.10.18 15:29): Кретины, как вы уже задрали своими планами. Моск мурыжили х ер знает сколько в итоге стыки такие же как и были. Сделайте уже хоть что-нибудь по человечески, гиперлупы! Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (12.10.18 17:18): Может, для начала стоит научиться поддерживать хотя бы нынешнюю транспортную инфраструктуру в приемлемом состоянии, а потом уже браться за "космические корабли, бороздящие просторы Большого театра"? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті