Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДНУ впевнено тримає 8-му позицію у Scopus

ДНУ впевнено тримає 8-му позицію у Scopus

За підсумками 2018 року в міжнародній наукометричній базі Scopus Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара впевнено посів 8-му сходинку серед 162 ЗВО України. Це найвищий результат серед дніпровських університетів.

Портал Освіта.ua презентував результати рейтингу університетів України за даними наукометричної бази даних SciVerse Scopus. Моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України проводила видавнича служба «УРАН».

Scopus – це бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються ЗВО чи його співробітниками. База постійно індексує понад 20000 наукових журналів та сотні книжкових серій з технічних, медичних та гуманітарних наук. Станом на квітень 2018 року до неї усього включено 162 заклади вищої освіти України.

Зокрема, у рейтинговій таблиці українські ЗВО ранжувалися за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій та кількості їх цитувань. Відповідно, маючи у своєму активі 3404 наукові публікації, 12035 цитувань та 40 пунктів за індексом Гірша, ДНУ імені О.Гончара у 2018 році посів 8-ме місце серед університетів України. Цю позицію університет упевнено утримує вже шостий рік поспіль.

Gorod.dp.ua на Facebook.


omp  (24.01.19 17:16): Не люблю писать, но эта тема больная. Люди, ну нет ведь ничего смехотворней того, когда профессура, особенно перед продлением контракта, начинает суетливо меряться размерами своих хиршей! :))) Я понимаю, что тот Хирш, кто придумал этого хирша, был, по-видимому неглупым человеком, да и факт в том, что до сих пор нет лучших способов оценить научную эффективность профессорского труда, чем оценить его индекс цитируемости. Но беда в том, что сегодня мерянье хиршами превратилось в откровенный фарс и в наших нынешних условиях в большинстве случаев отражает не истинную научную эффективность исследовательского труда, а совершенно другие и весьма далекие от настоящей науки качества - прежде всего, умение вовремя и быстро организовать взаимоцитирование друг друга, в том числе на коммерческой основе. А тут уже, извините, и до прямой коррупции рукой подать. Так что - ура Хиршу, Кукушке и Петуху за то, что хвалит он Кукушку! :))) Відповісти | З цитатою
гость  (24.01.19 16:35): Скажите, а для абитуриента какое значение имеет кол-во цитирований статей? на трудоустройство влияет качество образования и общий уровень подготовки. Чем-то из этого может похвастаться ДНУ? Реализацией и внедрением конкретных проектов, например, а не маранием бумаги... То-то же.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті