Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській області ліквідовали міжрегіональний «конвертаційний центр»

У Дніпропетровській області ліквідовали міжрегіональний «конвертаційний центр»

«Конвертаційний центр» організувала група осіб.

Вони здійснювали незаконну діяльність по наданню послуг підприємствам реального сектора економіки, переважно Дніпропетровської, Київської, Донецької, Полтавської областей, в ухиленні від сплати податків шляхом вчинення «безтоварних» операцій та незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівкову.

Учасниками угрупування створено на підставних осіб, виключно з метою переводу безготівкових коштів у готівку цілий ряд суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності. Протягом 2017-2018 років через зазначені «фіктивні» підприємства «проконвертовано» понад 120 млн. грн., ймовірні втрати бюджету складають 20 млн. грн. Механізм конвертації полягав в тому, що на розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних підприємств та СГД з ознаками «фіктивності» перераховувались безготівкові грошові кошти за нібито придбані товари та послуги, від підприємств реального сектору економіки(будівельні матеріали, побутова техніка, продукти харчування тощо). В подальшому кошти знімались з розрахункових рахунків в банківських установах та повертались замовникам таких послуг за вирахуванням відсотка «винагороди».

В рамках кримінального провадження, створено 7 мобільних слідчо-оперативних груп, та проведено комплекс слідчо-оперативних заходів, обшуки за місцями мешкання основних фігурантів, тіньових офісів та транспортних засобів. Також накладено арешти на розрахункові рахунки у банківських установах та на суми ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування.

З незаконного обігу вилучено оргтехніку, оригінали первинних фінансово-господарських документів, мобільні телефони та печатки з ознаками фіктивності у кількості понад 160 шт. На розрахункових рахунках заблоковано майже 6 млн.грн.

На даний час проводяться слідчі дії у відношенні учасників «конвертаційного» центру, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Коля  (05.02.19 15:08): Спросите у Катченко Влада (бывшего зама Ленинской налоговой) он много знает про обналконторы, поднял денег на этом. Відповісти | З цитатою
обнальщик  (05.02.19 14:42): Та ладно, кого вы там накрыли?! Тупая показуха:)) Фиктивные директора, знают на что идут, и что рано или поздно это произойдет, и ничего не будет:))) Эти "площадки" создают налоговики, там где свернули один развернули два:))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті