Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
07:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре проводят фестиваль мультфильмов

В Днепре проводят фестиваль мультфильмов

В Днепровском Доме искусств стартовал месячный марафон по показу лучших украинских мультфильмов.

Мультики – самый любимый жанр для детворы. Особенно это актуально в дни каникул. Увы, по телевизору проще всего найти зарубежные мультики. А вот с шедеврами украинской мультипликации не так-то и просто познакомиться…

Учитывая это, в Днепровском Доме искусств в дни каникул для младших школьников проводят сразу две программы: «Знакомьтесь, мультипликация» и «Украинская мультипликация».

О них Городскому сайту подробней рассказала директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Є гарний привід для актуалізації теми української анімації. Цього року виповнюється 60 років з дня створення на базі Київської студії науково-популярних фільмів («Київнаукфільм») цеху художньої мультиплікації, який невдовзі був перетворений на Творче об'єднання художньої мультиплікації. Режисер Іполіт Лазарчук у 1959 році згуртував навкруг себе десяток талановитих студентів, які знали мультиплікацію лише в теорії. Але згодом саме вони почали створювати фільми української анімації. Дебютним мультфільмом новоствореного цеху стали «Пригоди перця». Стрічка виявилась вдалою. Сьогодні історикам кіно відомо, що в роботі над фільмом брали участь всі ті, хто став пізніше классиками української анімації – Володимир Дахно, Давид Черкаський, Борис Храневич, Марк Драйцун та інші.


На сьогодні понад 300 українських мультфільмів відзначено призами та дипломами на державних та міжнародних кінофестивалях. Серед них мультсеріали «Як Козаки …» Володимира Дахна та «Капітан Врунгель» і «Острів скарбів» Давида Черкаського, «Засипле сніг дороги…» Євгена Сивоконя, «Капітошка» Бориса Храневича, трисерійна стрічка «Аліса в країні чудес» Єфрема Пружанського, «Як Петрик П'яточкін слоників рахував» Олександра Вікена та багато інших.



У лютому 2003-го року пластиліновий мультфільм нашого земляка – українського аніматора Степана Коваля «Йшов трамвай №9» отримав високу нагороду - «Срібного ведмедя» на одному з трьох найбільших кінофестивалів світу – Берлінському фестивалі. У 2017 році перший в Україні пластиліновий 26-серійний серіал «Моя країна – Україна» Степана Коваля був відзначений вищою національною премією України – премією імені Тараса Шевченка.

В останні роки створено і відзначено цілий ряд української чудової анімації – «Маленький великий пес» Людмили Ткачикової, «Театральний роман» Оксани Карпус, «Чарівний горох» Ярослави Руденко-Шведової, «Червона жаба» Марії Медвідь. Мистецтво мультиплікації активно як і інші види мистецтв формує світ дитини. Тож ми і знайомимо дітей з українськими мультиплікаційними фільмами, розширюючи арсенал можливостей для їх само ідентифікації».

Погрузиться в мир украинской мультипликации в Доме искусств (ул. Философская, 23) можно будет в течение ближайшего месяца.


Gorod.dp.ua на Facebook.


мама  (13.06.19 08:56): отличная статья, только когда и во сколько, можно это все посмотреть, как обычно не пишут Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте