Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
19:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Позиція СБУ щодо заходів з припинення антиукраїнської діяльності

Позиція СБУ щодо заходів з припинення антиукраїнської діяльності

07 липня 2019 року керівник російських державних телерадіоорганізацій ВДТРК та МІА «Россия сегодня» Д. Кисельов анонсував проведення 12.07.2019 в ефірах російського телеканалу «Росія» і українського каналу «NewsOne» телемарафону «Надо поговорить. Им», що набуло широкого суспільного резонансу.

З метою недопущення реалізації країною - агресором антиукраїнської інформаційної кампанії т. в. о. Служби безпеки України І . Баканов пропонує:

- ініціювати перед Президентом України, головою РНБОУ невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України , на якому відповідно до Постанови Верховної Ради України від 04.10.2018 № 2589-VIII (ініційовано СБ України у жовтні 2018 року) прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб , які здійснюють мовлення під логотипами «112 Україна» і «NewsOne», та ввести їх у дію відповідним Указом Президента України;

- звернутися до Голови ВР з проханням на найближчому засіданні Верховної Ради розглянути ситуацію щодо функціонування вказаних телеканалів до прийняття рішення Антимонопольним комітетом України щодо порушень антимонопольного законодавства в результаті придбання Тарасом Козаком телеканалів «NewsOne», «112 Україна» та «ZIK».

- СБУ поінформує керівників медіахолдингу «Новини» (телеканали «112 Україна », «NewsOne» та «ZIK») про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом «Росія» та іншими мовниками держави - агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ.

- Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення попередити вказані суб'єкти інформаційної діяльності про неприпустимість порушення ліцензійних вимог та чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, які перебувають у санаційному списку РНБО), що може стати підставою для застосування відносно них штрафних санкцій;

- ініціювати перед ВРУ закріплення на законодавчому рівні повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення приймати рішення щодо анулювання ліцензії на мовлення або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги без звернення до суду , якщо порушення не були усунені після застосування санкцій «оголошення попередження» та «стягнення штрафу», або у разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним строки; - ініціювати перед Антимонопольним комітетом України застосування заходів з демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу «Новини».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте