Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
20:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре почтят память совместно Яворницкого и Поля

В Днепре почтят память совместно Яворницкого и Поля

Завтра, 7 августа, в Днепре проведут мероприятие «Дмитрий Яворницкий и Александр Поль: объединенные историей».

Городской сайт уже сообщал о том, что вчера, 5 августа, в Днепре состоялось мероприятие в память о 79-й годовщине смерти Дмитрия Ивановича Яворницкого.

Но на этом цикл событий, посвященных «Отцу запорожского казачества», не заканчивается. Завтра в Доме-музее Яворницкого пройдет интереснейшая экскурсия-лекция, посвященная одновременно Яворницкому и Полю, который скончался 7 августа (по новому стилю) 1890 года.

Ее организаторы сообщают следующее:

«7 серпня 2019 р. о 18:00 годині запрошуємо друзів, однодумців, тих, хто небайдужий до музеїв, зокрема Меморіального будинку-музеї академіка Д. І. Яворницького, тих, хто цікавиться постатями академіка Д. І. Яворницького та О. М. Поля на лекцію-дискурс «Д. Яворницький та О. Поль: поєднані історією».

Останні кілька місяців у культурному середовищі нашого міста все частіше лунають порівняння двох непересічних особистостей, що залишили яскравий слід в історії нашого краю – академіка Дмитра Яворницького та підприємця Олександра Поля. Їх внески у розвиток регіону важко переоцінити, та чи є доцільним порівнювати ці дві особистості, зважаючи на сфери їх діяльності? Все частіше лунають заклики розібратися з «каменем спотикання» Д. Яворницького та О. Поля – музеєм, який після створення носив ім'я саме О. Поля, а тепер його назвали на честь Д. Яворницького. І, власне, для Садиби Дмитра Яворницького всі ці питання є важливими та близькими, оскільки між Д. Яворницьким та О. Полем існував прямий зв'язок, який не може зараз бути темою для спекуляції.

Тож ми спробуємо вирішити ці питання і розставити всі крапки над «і» і дати відповіді на питання:
- чим займалися Олександр Поль та Дмитро Яворницький на Катеринославщині,
- якими були стосунки О.Поля та Д.Яворницького,
- чи був Дмитро Яворницький популяризатором спадщини Олександра Поля,
- яка історія створення «музею імені Поля» і чому музею було надане саме це ім'я і т.д.

Також на Вас чекає інтерактив, можливість задати всі питання з теми провідним спеціалістам полезавцям та яворницькознавцям».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте