Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 09 мая 2024
03:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Продолжается общегосударственная операция "Мигрант"

Продолжается общегосударственная операция
yarland.ru
З метою запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців, розкриття і припинення злочинів та інших правопорушень, що вчиняються іноземцями та особами без громадянства, у тому числі у співучасті з громадянами України, зміцнення контролю за створенням і функціонуванням спільних підприємств та компаній, сфера діяльності яких пов'язана з іноземним туризмом, навчальних закладів, що здійснюють підготовку іноземців, у період з 6 до 15 квітня 2009 року на території України проводиться загальнодержавна оперативно-профілактична операція "Мігрант".

Відповідними галузевими службами ГУМВС України в Дніпропетровській області був проаналізований реальний стан справ діяльності органів внутрішніх справ з контролю за дотриманням іноземцями, а також юридичними і фізичними особами в Україні, які їх приймають чи надають їм послуги, законодавства про правовий статус іноземців. При цьому особлива увага зверталася на стан боротьби з незаконною міграцією іноземців в Україну та пов'язаними з нею негативними явищами.

На практичному етапі операції «Мігрант», який триває з 9 по 15 квітня, зусилля органів внутрішніх справ зосереджені на декількох основних напрямках.

Зокрема, це перевірка іноземців та осіб без громадянства з питань дотримання ними законодавства про їх правовий статус. Особлива увага при цьому звертається на виявлення серед цих осіб незаконних мігрантів. Разом з тим, зусилля працівників міліції спрямовані й на забезпечення дотримання гарантованих законодавством особистих прав іноземців та осіб без громадянства.

Також, ретельно перевіряються навчальні заклади, туристичні організації та інші суб'єкти підприємницької діяльності, які приймають іноземців, з метою виявлення серед них таких, що не виконують зобов'язань, покладених на них законодавством. При перевірці навчальних закладів, де навчаються іноземці (у містах Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську), здійснюється й комплексна перевірка посередницьких фірм, які надсилають запрошення іноземцям та іноземним вищим навчальним закладам на в'їзд до України на навчання. Це дає можливість виявляти факти в'їзду по таким запрошенням іноземців без мети навчання. При цьому особлива увага звертається на виявлення фактів безпідставної легалізації іноземців та осіб без громадянства шляхом подання свідомо неправдивих відомостей про дійсну мету їх перебування в Україні.

Ще одним напрямком роботи органів і підрозділів внутрішніх справ, що проводиться в рамках загальнодержавної операції «Мігрант», є перевірка готелів, гуртожитків, приватного житлового фонду та інших закладів, що надають готельні послуги з метою виявлення серед них таких, що надають послуги іноземцям, які незаконно перебувають на території України. У цій царині до уваги береться і стан розрахунків за надані послуги та сплати податків з одержуваного доходу відповідно до вимог чинного законодавства.

Під час роботи по виявленню груп нелегальних мігрантів, каналів незаконної міграції іноземців в Україну, встановлення організаторів та підсобників незаконного переміщення осіб через державний кордон, зусилля міліції спрямовані на відпрацювання організованих злочинних угруповань з міжрегіональними та міждержавними зв'язками.

Перевіряються комерційні підприємства, засновниками яких є іноземні громадяни, відпрацювуються речові та продовольчі ринки з метою встановлення законності отримання іноземцями та особами без громадянства дозволів на здійснення підприємницької діяльності.

Відпрацьовуються залізничні станції, автовокзали. Перевіряються пасажирські поїзди та автотранспорт з метою виявлення випадків перевезення та переховування іноземців, які незаконно перебувають на території України.

У перші дні проведення операції «Мігрант» на території Дніпропетровської області у середньому за добу у спеціальних заходах були задіяні 350 співробітників органів внутрішніх справ. Перевірений 771 об’єкт, у тому числі 14 готелів, 23 гуртожитки, 245 приватних адрес, 7 навчальних закладів, 10 туристичних організацій. Також відпрацьовані 41 ринок, 24 вокзали, 391 транспортний засіб.

Виявлено та задокументовано 67 порушень законодавства про правовий статус іноземців, виявлено 19 незаконних мігрантів. Трьом іноземцям скорочений строк перебування в Україні, дванадцятеро були видворені за межі нашої держави, з них двоє – у примусовому порядку. Робота у рамках загальнодержавної оперативно-профілактичної операції «Мігрант» триває.

Gorod.dp.ua на Facebook.


sola  (10.04.09 17:57): Пусть паспортные столы проверяют...Любой джамшут за 300 уе может прописаться у бабушки в хате которая об это слыхом не услышит никогдп Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте