Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
22:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Студенти медакадемії пікетували ОДА, вимагаючи відтермінувати ухвалення нової моделі інтернатури

Студенти медакадемії пікетували ОДА, вимагаючи відтермінувати ухвалення нової моделі інтернатури

Студенти Дніпропетровської медичної академії вийшли на акцію протесту до облдержадміністрації. За підрахунками кореспондентів Суспільного, на захід зібралися близько 40 учасників. За словами Анни Письменної, організаторки акції, студенти вимагають відтермінувати ухвалення нової моделі інтернатури.

«Нам через півроку випускатися — і у нас повністю все змінюється. Це неправильно. Інтернатура була 2 роки. Зараз її збільшують до 3 років. І якщо хочеш профільним спеціалістом, потрібно потім навчатися ще три роки. Зменшили кількість спеціальностей з 36 до 16, якщо не помиляюся. І якщо раніше, відповідно до закону, я мала право обирати сама, де я можу проходити інтернатуру, яким лікарем хочу бути, то зараз я підпадаю під загальний рейтинг. І тому мене будуть розподіляти так, як захоче держава», – каже Валерія Демиденко, учасниця акції.
За словами Анни Письменної, організаторки акції, 24 жовтня в Міністерстві охорони здоров`я відбулися останні обговорення щодо внесення змін у законопроєкт.
«Нас не влаштовує новий законопроєкт, який набуває чинності на початку січня 2020 року. Бо нам про це сказали нещодавно. Ми вступали до академії та навчалися 6 років на інших умовах, з іншими планами на майбутнє. Ми вважаємо, що це неправильно –буквально за півроку до випуску з академії та здачі екзаменів говорити про те, що система нашого розподілу зміниться. Ми хотіли б, щоб цю реформу запровадили для тих, хто наступного року вступатиме до вищих навчальних закладів на медицину на перший курс. Щоб вони знали, на які умови вони йдуть, за які гроші працювати на інтернатурі та чи потрібно це їм, чи ні», – зазначила організаторка акції Анна Письменна.
Організаторка каже, що подібні мітинги відбуваються і в інших містах країни. Студенти зверталися до Міністерства охорони здоров`я та місцевих установ, але не отримали відповідей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Леня Лас-вегас  (17.11.19 21:38): Студенты правы лишь со своей экономической точки зрения отдав по 2000долл за каждый семестр обучения они лишь хотят отбить потраченные на учебу деньги а чего хочет государство им без разницы.Ведь получив распределение в село на малоденежную специальность им свои деньги не только приумножить но и вернуть будет проблематично. Государство могло бы так с ними поступить лишь при бесплатном обучении в мед вузах. Відповісти | З цитатою
727  (14.11.19 11:56): а нас не устраивает как вы потом нас лечите!учитесь плохо.отрабатывать не хотите. раньше надо было пару лет отработать санитаром в больнице.и уж потом-можно было поступать. а сейчас вы выпускаетесь-и на людях тренируетесь. спасибо-не надо. Відповісти | З цитатою
гость  (14.11.19 09:15): Я могу ошибаться, но по моему и раньше было распределение кому и где проходить интернатуру.
А эти будущие "врачи" конечно против этого. Все хотят закончить ВУЗ и поехать работать в столицу, а не в какой нибудь Жашкив.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
7321  (14.11.19 08:40): ОГА причём? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Леонид  (14.11.19 05:12): "И если раньше, согласно закону, я имела право выбирать сама, где я могу проходить интернатуру, каким врачом хочу стать, то сейчас я подпадаю под общий рейтинг." Пришли двоечники с низким рейтингом, им дорога в санитары. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
видно, что пи-ли раг  (13.11.19 23:01): ули студенты -на мове и противники 3-х годичной интернатуры -"настоящие" будущие "врачи" -существа, элементики в капсистеме, как раз самые настоящие рабИ рынка, думюащие только о деньгах и где бы хапануть. им и по душевной "красе" и образу мыслей и 2 дня интернатуры много. Відповісти | З цитатою
Фима  (13.11.19 20:07): Просто нужно заполнить свободные места. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті