Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
14:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині засуджено двох бойовиків так званої «ДНР»

На Дніпропетровщині засуджено двох бойовиків так званої «ДНР»

За матеріалами Служби безпеки України засуджено бойовиків незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році, підпавши під дію російської пропаганди, двоє мешканців Дніпропетровської та Донецької областей, в тому числі з корисливих мотивів, вступили на військову службу за контрактом до 100 окремої мотострілецької бригади 1 армійського корпусу «ДНР».

Одному з чоловіків було видано особисту зброю – автомат Калашникова, з якою він здійснював чергування на передових позиціях у районі селища Старомихайлівка Донецької області, а іншого – включено до складу танкового екіпажу як навідника з місцем дислокації в Петровському районі м. Донецька.

У 2016 році, втративши інтерес до військової служби, захисники «русского мира» втекли додому на підконтрольну українській владі територію.

Тривалий час вони переховувалися за місцями мешкання, де у 2018 році і були затримані співробітниками СБУ. У ході обшуків у квартирах і будинках бойовиків правоохоронці виявили фотознімки, відеозаписи та інші докази їх причетності до терористичної діяльності.

Враховуючи, що зловмисники повністю визнали свою провину та надали свідчення про причетність інших учасників незаконного військового формування, у тому числі кадрових військових РФ, суд призначив їм покарання за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України у вигляді трьох років позбавлення волі.

Вирок суду набув законної сили.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті