Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
08:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Есть первая победа СК «Днепр-1» на турецких сборах!

Есть первая победа СК «Днепр-1» на турецких сборах!

Лишь в восьмом по счету матче предсезонных сборов наши земляки сумели одержать первую победу, обыграв «Александрию» 2:1.

Напомним, что на первом сборе все пять игр завершились поражениями днепрян. А вот на втором сборе ситуация оптимистичнее. Их СК начал ничьей с казахстанским «Жетысу» - 1:1.

И хотя потом последовало несправедливое поражение от китайского клуба «Чаньчунь Ятай», после этого наконец пришла первая победа!

Вот что об этих матчах сообщает пресс-служба СК на официальном сайте клуба:

СК «Дніпро-1» — «Чанчунь Ятай» (Китай) 1:2 (1:2) 

«СК «Дніпро-1»: 1. Мирослав Зновенко, 11. Владислав Шаповал, 71. Максим Лопирьонок (кап), 9. Олександр Сваток, 77. Олексій Чичиков, 69. Юрій Вакулко, 18. Олександр Сніжко, 98. Андрій Кіреєв, 19. Лукас Тейлор, 91. Гріффін Сабатіні, 25. Ігор Когут.

Голи: Серджіньо (15), Вакулко (21), Янг Чао Шенг (23).

Черговий день зборів у Туреччині для дніпрян розбився на два спаринги: в обід спортклубівці зустрілися з представником першої китайської ліги, а у вечорі на них чекали добре знайомі суперники з Олександрії.

Дніпряни розпочали досить активно. Особливе навантажувався штрафний майданчику суперника з лівого флангу, звідки Шаповал двічі поспіль гостро прострілював, але кожного разу надійно грав голкіпер китайського клубу. А от перша ж вилазка чанчуньців призвела до голу – єдиний легіонер у їх складі бразилець Серджиньо був залишений на самоті у воротарському майданчику і спокійно замкнув передачу з правого флангу.

Спортклубівці одразу ж кинулися відіграватися і два поспіль моменти не використовує Вакулко, який спочатку не реалізував вихід сам на сам, пробивши повз дальньої стійки, а за дві хвилини головою замикав з близької відстані навіс Сабатіні, але знову Юрію не вистачило влучності. Проте з третьої спроби Вакулко таки зрівняв рахунок – після стрімкої контратаки він відгукнувся на передачу з правого флангу і впевнено розібрався у штрафному майданчику суперника. Але нічийним рахунок тримався недовго — другий удар по воротах дніпрян (як потім з’ясувалося він був і останнім для суперника у матчі!) виявився результативним. Цього разу гравець китайської команди замкнув головою в падінні навіс з лівого флангу.

Другий тайм активніше розпочали китайці, але перший гострий момент створили дніпряни, проте Тейлор не зумів переграти голкіпера з близької відстані. У середині тайму було два непоганих простріли Тейлора з правого флангу, але у першому випадку захисник не дав долетіти м’ячу до Когута, а у другому Сніжко зумів завдати удар, проте неточний. Ну а найреальніший момент відновити рівновагу дніпряни мали на 79-й хвилині, коли Чичиков замикав потужним ударом простріл з лівого флангу, проте голкіпер китайців потягнув м’яч з ближньої дев’ятки. У підсумку, досить прикра поразка, враховуючи те, що по грі дніпряни на неї аж ніяк не заслуговували».

Вслед за этим была обыграна «Александрия» - бронзовый призер минувшего чемпионата Украины. Сайт СК об игре рассказывает следующее:

СК «Дніпро-1» — ФК «Олександрія» 2:1 (1:1)

«Дніпро-1»: 33. Валерій Юрчук (31. Андрій Кліщук,46), 8. Володимир Польовий, 15. Сергій Логінов, 30. Папа Гуйє, 9. Володимир Адамюк, 4. Сергій Кравченко, 44. Арсеній Батагов, 3. Франсіско Ді Франко, 21. Сергій Булеца, 7. Дмитро Коркішко, 89. Владислав Супряга.

Голи: Супряга (10), Грицук (30), Булеца (56).

У другому матчі дня дніпряни зустрілися із добре знайомим суперником по УПЛ – футбольним клубом «Олександрія». Відзначимо, що саме проти підопічних Володимира Шарана спортклубівці проводили свій останній матч чемпіонату в 2019 році.

І саме на тлі такого суперника можна добре перевірити можливості гравців перед першим офіційним матчем проти «Карпат», тому склад, який виставив тренерський штаб дніпрян можна назвати умовно основним і наближеним до того, що вийде на поле у львівській грі.

Не дивлячись на непрості погодні умови (гра проходила під сильним дощем) команди умикнули достатньо великі швидкості. За досить рівної гри дніпрянам вдалося забити швидкий гол – після хорошої комбінації на лівому фланзі Супряга змістився у центр і завдав невідпорного удару у нижній кут. А після цього «Олександрія» зрівняла рахунок. Банальний навіс з правого флангу, Гуйе не влучає по м’ячу, рикошет дезорієнтує Адамюка, а набігаючий Грицук вколотив м’яч у сітку – 1:1.

Дніпряни продовжили грати активніше, досить вдало пресингуючи суперника на його половині поля, і проводячи атаки більше правим флангом, звідки Адамюк і Коркішко постійно намагалися навантажити штрафний майданчик суперника. І цей атакуючий запал приніс дніпрянам результат. Після довгої комбінації і прострілу з лівого флангу Кравченко завдав удар метрів з 23-х, влучив у захисника, але м’яч відскочив до Булеци, який потужним ударом спрямував сферу у сітку -2:1!

Тільки коли другий тайм сягнув свого екватору, «Олександрії» вдалося дещо перевести гру на половину поля дніпрян, але надійна гра захисту не дозволяла супернику навіть завдати удар по воротах. Спортклубівці повністю контролювали події на полі, проводячи різкі контратаки. В одній з них навіть центральний захисник Логінов пішов вперед, розігравши красиву комбінацію з Коркішком, в кінці якій Дмитро завдав потужний удар, і тільки реакція Рудика врятувала «Олександрію» від третього голу. Також було ще одне падіння спортклубівця у штрафному майданчику суперника, але тепер, окрім непризначеного пенальті, арбітр виписав Булеці жовту картку за симуляцію.  У підсумку підопічні Дмитра Михайленка довели справу до довгоочікуваної перемоги у цьому міжсезонні».

После завершения победной игры Дмитрий Михайленко рассказал пресс-службе СК о готовности команды к возобновлению чемпионата следующее:

— Як взагалі йде підготовка?
— Підготовка йде нормально. Єдине, на жаль, підхопили у команді шлунковий вірус, тому першу гру сьогодні довелося грати експериментальним складом. На другу гру вийшов склад, який ми планували. Мені сподобалась гра, вийшла вона бойовою, і навіть щільний дощ її не зіпсував. Завжди приємно грати проти команди рівня Ліги Європи. Для нас це був важливий іспит, ми готувалися до нього.

— Очікували, що деякі футболісти зовнішньо легко будуть здатні відіграти усі 90 хвилин?
— Ми сподівались на те, що вони витримають. Вже багато команд на зборах так грає, а у нас не було ще такої можливості. І у першій грі сьогодні фітнес-дані були дуже добрими, і зараз, гадаю, буде те ж саме. Сюрпризом це не було.

Як почуваються новачки?
— Колектив у нас досить дружній, а ті же Адамюк, Сваток вже були у нас. Цурікова ми знали вже давно… тому все нормально.

— Тут багато команд з України. Як ставитесь до «шпигунів», які присутні на матчах?
— Мені здається, ця ситуація є абсолютно нормальною. Усі їздять, дивляться суперників. Тим більше зараз інформацію можна спокійно знайти на різних аналітичних платформах. Мені здається, вже давно таємниць у футболі ні в кого не від кого немає.

— Ви сказали, що підхопили вірус, а сьогодні грали з китайцями. У команді все добре?
— (поміхаючись) Перевіримо ще, який вірус. Якщо серйозно, у деяких хлопців просто шлунковий вірус. А у китайців, сподіваюсь, все буде добре.

— Збори виходять на фінішну пряму. Підводите же команду до першої офіційної гри?
— Ми вже приблизно розуміємо склад. Є чотири гравці, які не зможуть зіграти стартовий матч через дискваліфікацію. Вважаю, відсотків на 90 ми вже визначились. І в останніх двох матчах просто оберемо, з яким суперником зіграємо складом, який стартуватиме.

А уже 23 февраля СК возобновит участие в чемпионате украинской премьер-лиги. В 14.00 наши земляки во Львове начнут игру с «Карпатами».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте