Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
12:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині обмежать доступ до кладовищ

На Дніпропетровщині обмежать доступ до кладовищ

Карантин вніс корективи в традиції українців. Тож Радуницю – тиждень поминання померлих родичів та відвідування кладовищ – доведеться перенести на інші дати. В області на місцевому рівні мають прийняти рішення про обмеження доступу до кладовищ – до завершення карантину.

«Наближаються поминальні дні. Традиційно на другий тиждень після Великодня люди прибираються на могилах родичів. Та маємо вкотре внести корективи у звичаї – з огляду на пандемію. Аби не допустити скупчень людей на цвинтарях в поминальні дні, органи місцевого самоврядування мають закрити кладовища для відвідування. Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Кладовища у різних населених пунктах мають закрити для відвідування, аби не допустити у поминальні дні масових скупчень людей. Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину.

«Сподіваюся на розуміння з боку мешканців області. І закликаю: перенесіть поминальні обряди на іншу дату. Залишайтеся вдома, просто розгорніть сімейний альбом і згадайте близьких, які пішли з життя, – сказав Олександр Бондаренко. – Від відповідальності кожного з нас залежить, як скоро закінчиться карантин і ми всі зможемо повернутися до звичного ритму. Зустрічатися один із одним, дотримуватися звичаїв і віддавати шану померлим».

Нині в Україні – понад 6,5 тис лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Із них на Дніпропетровщині – 179. Один мешканець області, інфікований COVID-19, помер.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Нина  (27.04.20 20:44): Именно на 9-й день после воскресения Иисуса Христа (Радоница) души умерших появляются на Земле, в надежде встретиться со своими родными. Так считают христиане. И именно на Радоницу, а не каких там 06.06... Відповісти | З цитатою
Руслан  (24.04.20 08:44): Верно коронавирус "гордо реет" над могилами.
Их всех - запретителей "учили понемногу чему-нибудь и как-нибудь".
Особенно их советников от медицины.
В итоге - дурни бо бидни, бидни бо дурни.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті