Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Третій рік триває розгляд справи пораненого під час військових навчань журналіста В’ячеслава Волка

Третій рік триває розгляд справи пораненого під час військових навчань журналіста В’ячеслава Волка

6-го липня минуло три роки від дня резонансного випадку в Кривому Розі: під час військових навчань на території Саксаганської райради журналіст і оператор місцевого інтернет-видання В’ячеслав Волк був важко поранений у шию пострілом з пістолета.

Наслідком вогнепального поранення став параліч. Тепер В’ячеслав прикутий до інвалідного візка. Впродовж цих трьох років В’ячеслав Волк переніс декілька складних операцій та близько десятка реабілітаційних курсів. Кореспонденти Суспільного зв’язалися з чоловіком телефоном, зараз В’ячеслав знову на лікуванні у Запоріжжі. Пробуде там місяць. Мета – відновити рухливість рук.

Розгляд справи пораненого під час військових навчань журналіста і оператора інтернет-видання В’ячеслава Волка триває третій рік. Обвинувачений – на свободі, родина Волка продовжує збирати кошти на дороговартісне лікування та реабілітацію. Прогрес є, каже Слава: якщо раніше не міг навіть довго сидіти у візку, тепер це стало можливо. Депресії немає, але складність у тому, що важко дається відновити рухливість рук. За словами В’ячеслава, платити за дороговартісні курси йому допомагають родичі, друзі та інші люди, які у соцмережах відгукуються на пости про необхідність допомоги.

"Кожного разу заїжджаємо на місяць сюди, у реабілітаційний центр “Гута” , у Запоріжжі. Тут дуже круто, супер для занять. Хочу побувати багато де, де раніше не встиг. Зрозуміло, зараз на візку багато куди не потрапиш. Це, вочевидь, і мета – навіть у себе вдома потрапити до іншої кімнати. Якщо серйозно, мета найголовніша – руки, тому що без рук – нікуди. Хочеться самому зробити красиву зачіску, чистити самому зуби, вмиватися, вітатися із людьми, обійняти, погладити, з дитиною за руку прогулятися", – говорить В’ячеслав Волк.
За три роки перебігу розслідування справи В’ячеслава Волка питання про відповідальних за нанесення тяжких тілесних ушкоджень чоловіку не отримало відповіді. 6-го липня 2017-го постріл у В’ячеслава здійснив волонтер-інструктор Ігор Петренко, коли показував представникам ЗМІ постановочну сцену із затримання порушників. У судах одночасно тривають дві справи – проти інструктора, який стріляв у В’ячеслава і досі на волі, і друга – проти військового відомства, яке організовувало штабні навчання. Справу закривали двічі через те, що у діях посадових осіб Саксаганського військомісаріату слідчі не знаходили складу злочину.

"Стосовно судів, якщо чесно, я давно сказав, мене краще у це не втручати, як все там йде, мене це мало цікавить. Три роки – і нічого. 13-го серпня нарешті зі мною поспілкуються. Не знаю, в якому режимі це буде відбуватися, адвокат добивається, щоб засідання відбулося на першому поверсі, щоб мене нікуди не тягнути. Хочеться спокою, гармонії, займатися реабілітацією. У вільний час я біля комп’ютера. Відпочиваю тим, що можу користуватися комп’ютером, напрацьовую деякі речі, щоб потім можна було робити все, як і звичайним людям – користуватися фотошопом, музикою, монтувати відео. Є такі програми, які сканують моє обличчя, і я можу мишкою керувати комп’ютером. Можливості великі у цих програм",– говорить В'ячеслав Волк.
За словами адвоката В'ячеслава Волка, Максима Гореликова, є надія, що до кінця поточного року буде розглянута справа волонтера-інструктора Ігора Петренка. Буде винесено вирок по цій справі. За словами адвоката, ситуація з другою справою – проти військового відомства, яке організовувало штабні навчання, більш складна і вирок доведеться чекати не в цьому році.

13-го серпня у Саксаганському районному суді Кривого Рогу мають продовжити розгляд справи щодо вини військового інструктора. Планується, що у суді з’явиться і сам самого постраждалий В’ячеслав Волк, щоб вперше за три роки дати свої свідчення.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Горожанка  (08.07.20 08:13): Сволонтер бывший атышник, поэтому ему ничего не будет. Привыкайте украинцы. Відповісти | З цитатою
сомневающийся  (07.07.20 16:15): А что за должность "волонтер- инструктор", это новое слово в штатных раскладах армии. И почему штабные учения перешли в боевые действия с участием "волонтера-инструктора" вооруженного боевым оружием с патроном в патроннике. Похоже на элементарный бардак с тяжелыми последствиями. Відповісти | З цитатою
Злюка  (07.07.20 14:32): Может его заказали, а волонтёр оказался криворуким киллером. А вообще, какого уя на учениях огнестрельное оружие было? Ещё и у волонтёра. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті