Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
06:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині чоловік вирощує водяні лілії на власному городі

На Дніпропетровщині чоловік вирощує водяні лілії на власному городі

Житель Павлограда Микола Захаров вирощує водяні лілії на власному городі. Чоловік розповідає, що його маленька родина отримувала для себе забагато врожаю, тому він вирішив створити там зону відпочинку з водоймою. Тепер у ставку росте понад 20 кущів різнобарвного латаття.

Микола Захаров згадує, що 5 років тому з сім’єю придбав будинок з великим городом. Спочатку саджали картоплю, але врожаю було забагато, тому чоловік вирішив викопати ставок.

Сусід допоміг зі ставком та подарував йому першу квітку латаття. Микола розповідає, що ця рослина - не вибаглива, за рік з однієї квітки водяної лілії у ставку виросли 20 кущів.

"Багато було врожаю. З трьох соток тонна картоплі була. Я взяв лопату, думаю, викопаю щось, ставок якийсь. Сусід побачив, спитав "Ну що ти вирішив?". Я кажу: "Зроблю щось красиве». За сезон він вивіз 9 вантажівок, майже 100 кубів землі, безкоштовно, забрав землю, я сам би такий великий ставок не викопав", – сказав він.
Чоловік розповідає, перші спроби зробити водойму були невдалими, вода витікала крізь неправильно склеєну плівку, яку розстелив на дні. Потім, згадує чоловік, купив 12 квадратних метрів нової, для теплиць, зміцнив береги та висадив першу подаровану квітку. На прохання сина придбав декоративних рибок.

"6 нових сортів я купив, усього десь 10 сортів. Американка – дуже високоросла, листя у неї найбільші, рожева. Вона до 2-х метрів від точки росту сягає. З ліліями практично ніякої роботи немає, вириваю сухе листя, щоб гарно було, рибок годую", – каже квіткар.
За словами Миколи Захарова, водяні лілії рясно квітнуть з травня, цвіт з’являтиметься ще до початку жовтня.

"Саме процес, коли ти робиш, а інші люди загоряються ідеєю, приїжджають і дивляться, хочуть собі такий ставок, це надихає робити більше, розширювати ставок, розводити нові сорти", – розповідає чоловік.
Микола викопав менший ставок поруч, щоб розводити водяні лілії на продаж, інколи дарує їх охочим. Господар планує розшити озеро, бо, каже, водяним ліліям вже замало місця.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрянка  (05.08.20 12:52): Красиво! Даже в ботаническом саду нет таких лилий. Почему то в парках тоже нет. Нужно этому человеку предложить озеленить парк Глобы или аквариум в парке Шевченка. Відповісти | З цитатою
Купи  (04.08.20 23:48): Гептил для огорода,там рядом! Відповісти | З цитатою
Юлия  (04.08.20 23:07): Приятная новость! Молодец человек! Хорошее занятие! Для души,красиво,необычно! Відповісти | З цитатою
Страну Спасет Утка  (04.08.20 16:56): Олигарх какой то, тонны картофеля ему не нравятся, а лилии нравятся. А на сковородку тоже лилии? Відповісти | З цитатою
Т.Ник  (04.08.20 14:31): Николай Захаров большой молодец! А вот Юлия Безбородько пишет неграмотно: "более маленький пруд" необходимо заменить на "пруд поменьше" Відповісти | З цитатою
Уу  (04.08.20 12:56): Видать, мужика достал огород основательно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ху  (04.08.20 11:46): Да нам по ре ну буржуйка твои забавы! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті