Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині створено 28 територіальних виборчих комісій

На Дніпропетровщині створено 28 територіальних виборчих комісій

До складу 28 територіальних виборчих комісій, які створені на Дніпропетровщині, входять 504 осіб. Всі ТВК повністю сформовані, подекуди навіть з перебором. Наприклад, загальна кількість членів Нікопольської та Павлоградської районних територіальних виборчих комісій Дніпропетровської області склала по 19 осіб.

Натомість, відповідно до ч.1 статті 203 Виборчого кодексу України, їх має бути не більше 18. (Стаття 203. Порядок формування складу територіальних виборчих комісій. 1. Склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій у кількості не менше дев'яти і не більше вісімнадцяти осіб.) Виявилося, що у додатках до постанови Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року №172 деякі прізвища були надруковані двічі, тобто, є підстави вважати це технічними помилками.

Загалом, у дніпропетровських ТВК присутні представники 62 політичних сил. Про це повідомляють представники Громадянської мережі ОПОРА в області.

Найбільше своїх представників у складі ТВК області має партія Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - 64. Трохи менше - «Європейська солідарність» (61), «Опозиційна платформа – За життя» (60) та «Слуга народу»(59). Найменшу – «Справедливість», «Єдність», «Партія миру та розвитку», «Національний корпус», «Час змін», «Соціал-демократична партія України», «Соціальна справедливість», «Народний союз», «Партія єдності», «Спільна справа», «Єдина альтернатива», «Громадська сила», «Сила і честь», «Республіка», «Нові обличчя», «Єдина країна» - по одному члену комісії. Більшість партій представлені в середньому 2 – 5 членами ТВК.

Серед переліку політичних партій зустрічаються досить незвичні для Дніпропетровщини, як-от «Патріоти Волині» чи «Наш дім – Одеса».

У керівному складі територіальних виборчих округів Дніпропетровської області представлені 18 політичних сил: Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа – За життя», «Слуга народу», «Солідарність жінок України», «Нова політика», «Голос», «Наш край», «Блок Вілкула «Українська перспектива», «Ліберальна партія України», «Соціальна реконструкція», «Лібертаріанська партія 5.10», «Команда Дніпра», «Партія розвитку громад», «За майбутнє», «Українська стратегія Гройсмана», «Пропозиція», «Партія Народний порядок».

Найбільша кількість голів комісії ТВК у партій Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та «Слуга народу» - по 5 осіб. Разом з тим, «Батьківщина» також представлена найбільшою кількістю заступників голів комісій -5. Відповідно «Слуга народу» має 5 секретарів комісій.

Щодо гендерного розподілу, то серед 504 осіб – 154 чоловіків і 350 жінок. У керівному складі територіальних виборчих округів Дніпропетровщини також переважають жінки – 51 особа та 33 чоловіка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте