Мати учениці 140-ї школи Дніпра Ольга Майоренко відмовилась від централізованого харчування доньки в школі. Каже: якість їжі дитину не влаштовує, але, за її словами, приносити обід із собою у їдальню їй не дозволяють.
Директорка школи Наталія Кулік зазначає, що такої заборони немає: всім дітям дозволено приносити до їдальні з дому ланч-бокси, є лише рекомендації щодо безпечності харчування.
Мати п'ятикласниці Ольга Майоренко розповідає: її доньку два дні не пускають у шкільну їдальню зі своєю їжею. В класі, за карантинними обмеженнями, їсти заборонили, тому два дні дочка Ольги лишалася голодною.
Жінка зверталась до класної керівниці ще в перший день, але проблему не вирішили.
«Зіткнулися такою проблемою, що їжа нам дається холодною, вона несмачна. Продукти такі, як помідори, огірки, не дуже гарної якості. Діти цього не їдять. Ми відмовилися від харчування, яке надає нам школа, і в понеділок дитина моя відвідала їдальню, поїла з судочка, але вже у вівторок їй було відмовлено у відвідуванні їдальні у зв'язку з тим, що вона не платить 30 гривень за харчування», – каже мати.Директорка школи Наталія Кулік каже, що до неї з таким питанням не зверталися. Вважає, що могло статися непорозуміння, тому що в п’ятих класах нові класні керівники. За її словами, їдальнею в школі користуються усі охочі.
«Я їм всім рекомендувала давати тільки: дайте яблучко дайте бананчик, дайте печиво, тістечко без кремів. Оце таке було побажання. Але в нас деякі діти приносять і кашу, і якийсь салат – вони їли, і проблем ніяких не було», – сказала директорка.Суспільне звернулось до компанії “Контракт Продрезерв 5” за коментарем щодо принципів складання меню в умовах карантину й отримало відмову. В компанії послались на зайнятість.
Представниця Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева каже: цього року змінилася організація харчування. Меню їдалень залишилось те ж, що й минулого року.
«Змінились вимоги щодо дотримання дистанції під час вживання їжі, під час отримання їжі на лінії роздачі, вимоги щодо організації питного режиму. І, звісно, дотримання особистої гігієни й працівниками, і дітьми», – зазначила фахівчиня.За словами Маргарити Малишевої, Держпродспоживслужба не забороняє батькам давати дітям їжу з собою, але готова їжа без дотримання температурного режиму може зіпсуватись протягом двох годин.
Автор: Елена Ростовцева
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |