Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
21:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Арсеній Яценюк: Мета Путіна – не просто відновлення СРСР. Його мета - відновлення тюрми народів

Арсеній Яценюк: Мета Путіна – не просто відновлення СРСР. Його мета - відновлення тюрми народів

Або ми як вільний світ об'єднуємося і захищаємо наші цінності і стаємо сильні, або тоді диктаторські авторитарні режими стануть сильні і будуть поневолювати народи вільного світу”, - підкреслив голова КБФ, прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк, відкриваючи Спеціальний Київський Безпековий Форум 23 жовтня.

“Боротьба України за свою свободу надихнула наших білоруських братів і друзів. Незважаючи на те, що авторитарний режим Лукашенка винищував все, що мало хоча б найменші паростки свободи, - ця свобода все одно пробилась крізь бетон, яким Лукашенко намагався закатати Білорусь”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що зараз як ніколи потрібна підтримка народу Білорусі. Арсеній Яценюк наголосив, що вітає рішення західних партнерів ввести санкції проти білоруського режиму: “Спочатку були сумніви, чи вводити санкції. Ми не можемо сумніватися тоді, коли боремося за правду, коли ми боремося за свободу та волю народу”.

“Ми як Україна дуже добре знаємо, що таке боротьба за свободу. Ми знаємо, що таке Небесна Сотня, яка боролася і виборола свободу на Майдані. Ми знаємо, що таке Небесні Тисячі українських військових, які стали щитом проти російської навали і захистили Україну. Ми як Україна знаємо, наскільки важлива підтримка тих, хто борються”, - підкреслив голова КБФ.

Росія і Путін не змінили своїх планів, наголосив Арсеній Яценюк: “Путін поставив ключову мету – не просто відновлення Радянського Союзу. Мета Володимира Путіна – це відновлення тюрми народів. І в цю тюрму він хоче посадити український народ, грузинів, білорусів. Він мріє в цю тюрму посадити Балтійські країни. Він мріє про те, щоб розподілити по-новому світ”.

“Західний світ вже сьогодні повинен знайти відповідь на питання, що робити з Росією. З огляду на те, що Путін говорив на Валдаї, він шукає підтримки в Китаї. Або ми як вільний світ об'єднуємося і захищаємо наші цінності і стаємо сильні, або тоді диктаторські авторитарні режими стануть сильні і будуть поневолювати народи вільного світу”, - наголосив він.

Для цього, за словами Арсенія Яценюка, необхідна єдність: "В першу чергу нам необхідна єдність української нації. Ми можемо мати різні погляди на історичні процеси, можемо розмовляти різними мовами, підтримувати різні політичні партії і мати різні віросповідання. Але ми не можемо по-різному дивитися на ключові речі. Ми повинні бути єдині в розумінні того, що Україна і українська держава – це найвища цінність для кожного громадянина, що боротьба за українську свободу – це наша спільна робота”.

“У нас не може бути різних поглядів на те, що Росія і Путін – це агресивна держава, яка хоче захопити Україну. У нас не може бути різних поглядів на те, що Крим, Донецьк і Луганськ є українськими суверенними територіями, які повинні повернутися. І вони повернуться”,- сказав він.

Така сама єдність потрібна між ЄС і США і серед всіх країн вільного світу, наголосив він.

“Тільки тоді, коли ми єдині, - ми сильні. Звертаюся з цим до всіх політичних сил в Україні і до наших західних партнерів за кордоном. Наша єдність, наша об'єднаність навколо принципів, наша боротьба – це і є формула успіху, як України, так і вільного світу”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте