Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
09:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Інклюзивність у Дніпрі: результати перевірки спорткомплексу «Олімпійські резерви»

|«« «« »» »»|

Ще один об‘єкт у Дніпрі підтвердив статус інклюзивного. За останні декілька років міський простір Дніпра став доступнішим для людей з особливими потребами. Безбар‘єрність є ключовим принципом європейських міст, особливо це стосується нових об‘єктів, що будуються.

«Олімпійські резерви» - це сучасний та багатофункціональний спортивний комплекс, який зводиться в рамках програми Президента України Володимира Зеленського "Велике Будівництво". На фінальному етапі об‘єкт проінспектували представники ГО «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю» «Океан добра».

Під час перевірки комплексу всі елементи інклюзивності було випробувано на відповідність нормам та стандартам. На місці будівництва представник генпідрядної компанії розповів, яка ситуація з доступністю об‘єкту.

«Ми всюди застосовуємо сучасні технології та якісні матеріали. Пандуси, перила, тактильні та візуальні елементи, підйомники, ліфти, спеціально обладнані санвузли та душові – все це передбачається нашою компанією при будівництві або реконструкції» - зазначив генеральний директор «СК «Стройінвест» Сергій Гавриленко.

Щоб переконатися в цьому, до спорткомплексу для ігрових видів спорту та «Олімпійського будинку», що в «Олімпійських резервах», навідалися Голова ГО «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю» «Океан добра» Ольга Волкова та член ГО «Океан добра» Олександр Супрун.

У постійній співпраці проєктантів, будівельної компанії та ГО «Океан добра» тут створені всі можливості для відвідування будівель людьми з інвалідністю, та навіть більше - у сучасних залах для ігрових видів спорту та єдиноборств параолімпійські спортсмени можуть займатися та брати участь у змаганнях міжнародного рівня.

«Спортивний комплекс «Олімпійські резерви» ми «ведемо» з самого початку проєктування, постійно радилися та вносили свої коригування. Разом з будівельною компанією ми адаптували цю будівлю для доступності маломобільних груп населення. І зараз я можу з радістю констатувати, що людина, яка пересувається за допомогою інвалідного крісла, незрячі люди, люди з вадами слуху та мови можуть сміливо приїжджати сюди, дивитися змагання і навіть брати в них участь», - розповіла Ольга Волкова.

Для осіб з інвалідністю в обох приміщеннях обладнано зручний вхід з пандусами та поручнями, ресепшн, ліфт, універсальні кабіни туалетів, душові та роздягальні, а також простора зала як для глядачів, так і для спортсменів. Усі умови, забезпечені для маломобільних груп населення в «Олімпійських резервах», отримали позитивну оцінку.

«Для себе я не побачив ніяких проблем у пересуванні. Я побував у багатьох спорткомплексах за кордоном, хочу сказати, що умови у «Олімпійських резервах» відповідають європейським нормам», – сказав Олександр Супрун.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Надрив м'яза стегна. Вінгер Дніпра-1 розповів, скільки пропустить через травму (26)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте