Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканців Дніпропетровщини закликають створювати патронатні родини

Мешканців Дніпропетровщини закликають створювати патронатні родини

Мешканців Дніпропетровщини закликають створювати патронатні родини. Стати тимчасовими «батьками» для хлопчиків та дівчаток, які втратили рідних.

Як це зробити, розповіли на пресконференції у Дніпропетровській ОДА.

«Патронатна родина – нова форма підтримки дітей, які опинились у складних обставинах. Малечу влаштовують у сім’ю, аби не відправляти до притулку. У цей час її батьки чи офіційні представники вирішують життєві проблеми. Аби потім дитина могла повернутися до рідної родини», – зазначила начальниця управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Анна Василишина.

Дітей влаштовують до патронатних родин тимчасово. Зазвичай на термін до 3 місяців, іноді – до півроку.

«Патронатна сім’я – це безпечне середовище для дітей, які отримали сильну психологічну травму. Втратили батьків, – сказала фахівчиня із соціальної роботи Дніпропетровського обласного центру соціальних служб Леся Білько. – Діти не потрапляють до інтернату. А отримують захист та піклування від тимчасових «батьків».

Стати патронатними вихователями можуть жінки від 35 до 60 років та чоловіки від 35 до 65-ти. Для цього потрібно звернутися до місцевих центрів соцслужб або соціальних працівників.

Обов’язково пройти навчання. Після цього кандидати мають право працювати як патронатні вихователі. За свою роботу вони отримують зарплату від держави. Та додаткові кошти на виховання дитини.

Нині на Дніпропетровщині – 8 патронатних родин.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Ммм  (17.04.21 16:22): Что такое патронатная семья хорошо описал Ч. Диккенс в "Приключения Оливера Твиста". Відповісти | З цитатою
Обычный  (17.04.21 00:08): А если детям в такой семье понравится в итоге больше, чем в родной, но приёмная семья не сможет оставить ребёнка у себя навсегда, то не будет ли это потом проблемой для всех участников сего процесса? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (16.04.21 18:07): Не совсем понятно, зачем это нужно, а минусы очевидны. Сумму не озвучили потому, что там мелочь какая то, а вот поиметь серьезных проблем можно легко Відповісти | З цитатою
Хм  (16.04.21 17:52): Ничего не напутали? Женщины до 60 лет, а мужчины до 65 ? Очень интересно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті