Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі до Дня Конституції України понад тисячу людей написали диктант просто неба

|«« «« »» »»|

У Дніпрі до Дня Конституції України провели незвичайний захід – диктант просто неба. Біля центрального входу до парку ім. Тараса Шевченка зібралася більше ніж тисяча дніпрян, аби випробувати себе у знанні української мови. Читав текст диктанту відомий мовознавець, теле- та радіоведучий Олександр Авраменко.

«Ідея провести такий захід – геніальна! Я дуже щасливий, що мене запросили, бо такі заходи гуртують навколо таких важливих питань, як мова, державність. Це те, що робить наше суспільство громадянським. Я сподіваюся, що ми ще не один такий диктант проведемо у Дніпрі. Прекрасно, що просто неба, адже в закритому приміщенні такої кількості людей не збереш», – зазначив Олександр Авраменко.

Мовознавець також додав, що текст був вище середнього рівня складності, адже це конкурсний диктант. Переможців визначать приблизно за тиждень, коли перевірять усі роботи.

Подібний захід у Дніпрі проходить уже вдруге. Минулого разу 4 вересня 2020 року диктант був присвячений почесному громадянину Олександру Полю та зібрав близько 300 учасників.

Організатор – молодіжна рада Дніпра за підтримки програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» та департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

«Ми перестали рахувати учасників після цифри 1 114, але прийшло набагато більше людей. У нас нарешті з’являється культура святкування Дня Конституції, це не свято просто на папері. Українці хочуть бути обізнаними, знати свої обов’язки та права. Такі заходи спрямовані на популяризацію нашої державної мови, і дуже важливо, що захід ініціювала саме молодь», – розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Микола Мороз – дев’ятикласник. Він прийшов цього дня перевірити свої знання української мови:

«Було цікаво дізнатися свої сильні та слабкі місця в українській мові. Іноді було складно: там, де потрібно було розставити дефіс та двокрапку. Взагалі дуже сподобався формат заходу: що це не за шкільною партою диктант, а у центрі міста, на свіжому повітрі».

А от Валентина Івлєєва прийшла на захід разом із донькою-школяркою, яка її запросила написати разом диктант:

«Коли чуєш слово «диктант», одразу асоціація зі школою, але дуже класно, що цей диктант можуть написати і дорослі, і діти. Мені дуже сподобалося. Сподіваюся, що такі заходи ще проводитимуться у нашому місті».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Собственно говоря  (29.06.21 12:47): Что в этом плохого? Это как конкурс любителей кроссвордов. Відповісти | З цитатою
727  (29.06.21 10:39): Смысл?смысл этого процесса??? Відповісти | З цитатою
НЕ zidъ!  (29.06.21 08:47): Бачу по коментах, що підгорають дупи у ватноголових дов6ойо6ів)) Які розуміють, що їх примітивний мозок не здатен осилити навіть диктант шкільної програми... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Кеша  (29.06.21 06:50): Язык не является признаком государства и государственности! Модер, повышай образованность и соблюдай конституцию, в частности статью о свободе слова! Ничего крамольного я не написал! Відповісти | З цитатою
Vv  (29.06.21 05:11): Короче сайт во всей красе.написал факт-каждый третий выпускник не сдал вно по математике при том, что проходной балл снизили до 10(это для... не очень умных людей, мягко скать если).
Дальше.про языки-просто почитайте как они пишут-они не догадываются про правила, не знают как пишутся слова.
Литература?они не знают даже фамилий классиков, не говоря о том, чтобы посудачить, кто лучше описывает природу в прозе, а кто про любовь в стихах.и там действительно есть что почитать, но им это не дают.
Может история?они даже не слышали фамилий исторических личностей, не говоря о причинах и предпосылках для исторических событий.ок.может их учат хорошо хотя бы работать рукми, ведь в этом нет ничего зазорного?но и тут пролет.нет у них и к этому учения.
Что в итоге?
А сайт трет и трет правду)мы уже знаем кто есть кто
Відповісти | З цитатою
Кризис  (29.06.21 01:09): Более тысячи это 700 человек ... Відповісти | З цитатою
.  (28.06.21 21:57): Праздником будет тот день, когда её будут соблюдать. Відповісти | З цитатою
Горожанка  (28.06.21 21:25): Ни одной буквы не написано. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті