Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі провели міжнародний турнір з ракетомоделювання

|«« «« »» »»|

27 червня у Дніпрі завершився етап кубку світу з ракетомодельного спорту – Кубок імені М. К. Янгеля. До змагань долучились 62 ракетомоделісти з трьох країн – України, Білорусі та Литви. Дніпрянин Ігор Волканов – серед переможців.

Yangel Cup або Кубок Янгеля – один з найпрестижніших ракетомодельних турнірів світу. Він проводиться в Дніпрі уже 24й раз, і організується Національною федерацією ракетомодельного спорту України та громадською організацією “Асоціація Noosphere”, за сприяння її засновника – філантропа та бізнесмена, доктора економічних наук Макса Полякова.

Змагання присвячені визначному конструктору ракетно-космічної техніки Михайлу Кузьмичу Янгелю. Цього року відзначається 110 річниця з дня народження видатного інженера.

Кубок Янгеля об’єднав змагання у 5 класах моделей ракет, кожен з яких має свої особливості:

-S4A – моделі планерів з прискорювачем на тривалість польоту.

-S8E/Р – у цьому класі ракетний планер має злетіти як ракета, виконати плануючий політ протягом певного часу і потім приземлитися в центр кола з діаметром 10 метрів. Що ближче до центру сідає ракета, то більше бонусних балів отримує спортсмен.

-S6A – моделі ракет на тривалість польоту зі стрічкою.

-S9A – моделі ракет на тривалість польоту з ротором.

-S7 – найбільш складний та видовищний клас у ракетомодельному спорті. Тут оцінюється візуальна та масштабна ідентичність до оригіналу (під час спеціального етапу, що має назву “стендова оцінка”), а також правдоподібність старту та польоту моделі.

Українці посіли перші місця в усіх змагальних класах. У класі S4A кращим став Олександр Радченко з міста Ніжин Чернігівської області, а у класі S8E/Р рівних не було полтавчанину Олександру Синєліцему. Відзначились і дніпровці – у класі S6А переміг Ігор Волканов (до речі, головний тренер української збірної з ракетомоделізму і багаторічний президент Федерації ракетомодельного спорту України). А от у найскладнішому класі моделей-копій S7 вже вкотре здобув золото спортсмен з Ніжина Сергій Труш. Він представив копію американської дослідницької ракети TRAILBLAZER II. Найкращим же спортсменом Кубку Янгеля 2021 став майстер спорту України, івано-франківець Богдан Рапалюк. Він посів перше місце у класі S9A, а також третє місце у класі S6A.

Білоруси з міста Гродно – багаторічні учасники Кубку Янгеля. Незважаючи на труднощі з виїздом з Білорусі, невелика команда спортсменів спромоглась дістатись Дніпра, аби долучитись до ракетомодельного турніру.

“Попри відстань у 1450 км і проблеми з доїздом, ми завжди долаємо їх, і приїжджаємо на Yangel Cup. Рівень організації змагань настільки високий, що місце у турнірній таблиці не має великого значення. Дякуємо українським ракетомоделістам і Noosphere за це свято спорту, особливо важливе після карантинної паузи,” – коментує білоруський спортсмен Олександр Ліпай.
Одразу по поверненню білоруської команди, Білорусь закрила кордон з Україною.

Змагання за Кубок Янгеля проводились паралельно з Чемпіонатом України. За результатами цих змагань буде сформований склад української збірної, яка представить країну на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту, що відбудеться у серпні в Румунії. Українські ракетомоделісти з усією відповідальністю готуються до змагань і сподіваються, що карантинні обмеження не завадять їм гідно представити нашу державу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Я тоже  (07.07.21 17:44): когда то ,подростком, увлекался ракетами. Делал сам все , с нуля. Не только корпус, но и двигатель и порох для двигателя. В те времена ничего готового не было. А сейчас ракеты с самодельными двигателями не допускаются. А ведь это главное - двигатель, склеить корпус и ребенок сможет. Відповісти | З цитатою
Моделист  (07.07.21 16:00): Организуйте хоть примерно подобное мероприятие, а потом критикуйте.
В любом случае пускай лучше детвора руками и головой работает, чем в телефоны и планшеты тупит.
Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (07.07.21 13:50): этап кубка МИРА... А почему не галактики???
Обычное открытое первенство. Только и всего.
Відповісти | З цитатою
Мыздобул  (07.07.21 13:40): Хоть бы имя Янгеля в этой клоунаде не упоминали... Не позорьте великого конструктора! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті