Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
19:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Украине могут ограничить свободу митингов и собраний

В Украине могут ограничить свободу митингов и собраний
amurpravda.ru
Як мітингувати відповідно до закону? Кабінет міністрів спробував чітко розписати, як, з ким і проти кого можна протестувати. Назвали цей документ законопроектом "Про порядок організації і проведення мирних заходів".

За цією назвою приховали спроби тотального контролю громадськості. Адже, якщо законопроект ухвалять, то висловити свою думку громадськості буде дуже важко. Щоб не бути голослівними - ось кілька витягів із законопроекту: на будь-якому мітингу тепер має бути присутній уповноважений від органу влади.
Саме цей уповноважений, а не суд, має право припинити мітинг чи демонстрацію, якщо йому здасться, що порушена будь-яка, навіть найменша, норма цього закону. Цей закон пройшов перше читання. За нього проголосували депутати, які самі раніше брали участь у мітингах, що тепер, згідно з законопроектом, є незаконними. Чого прагнуть розробники цього законопроекту - з'ясовував Роман Вінтонів:

Це аматорський запис того, як громадські активісти ламають паркан навколо незаконного будівництва. А це той самий паркан, тільки зараз. Андрій та Сергій живуть неподалік, вони були серед тих, хто намагався звалити огорожу.

- Забори демонтувалися і раніше, на багатьох точках. Це є ефективною формою протесту.

Якщо законопроект "Про порядок організації і проведення мирних заходів" ухвалять у другому читанні, вони більше не зможуть провести жодного мітингу, жодної акції. Навіть якщо захід і не стосуватиметься руйнування парканів незаконних будівництв.

Андрій:

- Ми зараз займаємось студентською профспілкою, то якщо ми будемо проводити акцію протесту перед університетом, де з’ясуються факти корупції, факти репресій щодо студентів, побори, свій протест студенти не зможуть висловити.

Робити це заборонено законом, зареєстрованим і прийнятим Верховною радою в першому читанні.

"Забороняється під час проведення мирних заходів біля навчальних закладів вчиняти дії, що порушують нормальне функціонування цих установ".

Володимир Чемерис, громадський діяч:

- ГКЧП, 2004-й рік, ну, в принципі, "Україна без Кучми"... Та ви знаєте, насправді дуже багато - більшість - будь-яких мітингів просто би не відбувалися.

Володимир Чемерис - автор альтернативного законопроекту. Він каже, якби закон був чинний 5 років тому, то не вдалося б провести жодної з перелічених вище акцій громадського протесту.

Володимир Чемерис, громадський діяч:

- Ну от дивіться: блокування Кабміну чи блокування адміністрації президента підпадає під цю статтю. Якби суд чи інші органи у 2004-му році застосовував ці положення, то ніяких подій би не було. Вони були б заборонені або розігнані.

Організатори мирного заходу повинні письмово повідомити про проведення мирного заходу органи влади, беручи до уваги час, необхідний для забезпечення громадського порядку.

Одним із недоліків проекту є відсутність регламентації терміну подання до органів влади. Наведений припис закладає основу для нівелювання конституційної вимоги щодо завчасного сповіщення органів влади про проведення мирного зібрання.

Серед тих, хто підтримав цей законопроект у першому читанні:

Партія регіонів: За:2 Проти: 4 Утрималися: 0 Не голосували: 165 Відсутні 4
БЮТ: За: 146 Проти: 0 Утрималися: 0 Не голосували: 9 Відсутні: 1
НУНС: За: 60 Проти: 0 Утрималися: 0 Не голосували: 2 Відсутні: 10
КПУ: За: 0 Проти: 0 Утрималися:0 Не голосували:27 Відсутні:0
Блок Литвина: За:20 Проти: 0. Утрималися: 0. Не голосували: 0 Відсутні: 0

Володимира Литвина цей законопроект стосується, по-перше, як учасника масових акцій - напередодні він брав участь у масових заходах з нагоди 360-ї річниці Зборівської битви. А по-друге, його блок одностайно підтримав урядовий законопроект. З владної солідарності, пояснив нам політик.

Володимир Литвин, голова Верховної ради України:

- Оскільки це був законопроект урядовий, то тут треба вже мати корпоративну солідарність. Якщо ти вже працюєш, то повинен працювати.

Згідно із законопроектом, якби якийсь провокатор завдав шкоди будь-кому під час святкування річниці битви, то, за новим законом, вся відповідальність лягла би не лише на нього, а й на організаторів. Крім того, закон зобов'язує організаторів забезпечувати громадський порядок, хоча це обов'язок винятково правоохоронних органів.

Братів Андрія та Сергія можуть засудити за те, що вони брали участь у масовому зібранні. І це за теперішніми законами. Якщо законопроект номер 2450 набуде чинності, то виявляти громадський протест буде дуже ризиковано.

- Що саме цікаве, що нам закидають, ніби ми це робили з мотивів явної неповаги до суспільства, намагаючись протиставити себе суспільству і більше того з мотивів релігійної ворожнечі.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Den  (22.08.09 22:37): ветер
"Тимошенко - преступница в социальном, моральном, ещё в каком хотите смысле, но не в уголовном! Янукович - уголовник в самом уголовном смысле"

детские рассуждения
вот пример: Гитлер и самый распоследний эссесовец - кто из них хуже?
вопрос риторический, просто подумайте
Ответить | С цитатой
ветер  (18.08.09 11:30): Да сколько же можно переливать из пустого в порожнее? Тимошенко - преступница в социальном, моральном, ещё в каком хотите смысле, но не в уголовном! Янукович - уголовник в самом уголовном смысле, он дважды сидел в тюрьме за доказанный разбой, грабеж и увечья реальных людей, а, может, и их гибель. Был членом реальной банды. Его вытащил на орбиту управления страной Кучма для своей выгоды, думал, что Янукович из чувства вины и благодарности за помилование будет ручным для Кучмы, молчаливой ширмой настоящего руководства Кучмы. Но не так сталося, як гадалося, Янукович вышел из повиновения, чувствуя за спиной поддержку уже более мощных бандюков, у которых ещё и оказались в руках невиданные доселе капиталы. А тут Юлька, как заноза, встряла Кучме поперёк его планам. Вот он и хотел упрятать её, чтобы не мешала, да не получилось. Надо уметь прятать зацепки, а она умела. Так что нечего путать одно с другим, хотя они и все до одного преступники. Ответить | С цитатой
ыва  (18.08.09 11:04): ыкарыапр, вот и я о том же:) Ответить | С цитатой
ыва  (18.08.09 11:03): ветер,ггг смешно))) а Юля разве не зечка??? она типа не сидела? или в оранжевых мало зеков? а что не обсуждается, что насчёт того что чивокунЯ сидел заслуженно это вам в оранжевых агит плакатах сказали или вы вместе с ним "шапки снимали"?. так что разницы никакой. а во власти в СТРАНЕ что в законодательной что в исполнительной имекнно те кто пришёл под оранжевыми флагами, и речь в статье идёт не о местных властях. Ответить | С цитатой
ыкарыапр  (17.08.09 19:41): ППЦ
смешно читать каменты: оранжевые, голубые...
да у них одно общее - бизнесс, и грядет очередная волна кризиса... они стррахуются, чтоб ментам потом с чистой совестью отдать приказ разгонять толпы баранов, которые сидят и ждут непонятно чего
Ответить | С цитатой
СВАО  (17.08.09 13:40): Всё правильно,власть боится,что народ начнёт открыто проявлять своё недовольство ею(властью),по-этому и пытается ограничить СВОБОДЫ своих граждан,дабы иметь законное основание для подавления реакции народа на действие властей.ЛЮДИ!!!ОСТАВАЙТЕСЬ СВОБОДНЫМИ И ОТСТАИВАЙТЕ СВОЮ СВОБОДУ!!!ХОТЬ СЛОВОМ...ХОТЬ ОРУЖИЕМ...ХОТЬ ЗУБАМИ...!!! НЕ ПОЗВОЛИМ ВЛАСТИ ОГРАНИЧИТЬ НАС В НАШЕМ ПРАВЕ ВЫБОРА,КОЕ ГАРАНТИРОВАННО НАМ ГЛАВНЫМ ЗАКОНОМ СТРАНЫ-КОНСТИТУЦИЕЙ. Ответить | С цитатой
ветер  (17.08.09 12:06): Igor, и я не приверженец януковича изначально, но и ющенко, считаю, убил в людях надежду на власть как структуру, существующую для блага людей. Этим стал на одну доску с преступниками, теперь это одна банда, никаких сомнений. Поэтому соглашаюсь с Вами. Но терпеть не могу вот это обиходное разделение на цветА и считаю это искуственным т раздутым до неправдоподобия. Во всех частях Украины есть люди разумные и придурки, тут ничего не поделаешь. Ответить | С цитатой
Ioann  (17.08.09 12:02): "Встречаешь часто свою судьбу на дороге, по которой пошел, чтобы избежать ее" (Лафонтен) Ответить | С цитатой
Igor  (17.08.09 11:55): То Ветер
Я не приверженец голубых, но уже и не за оранжевых...самое поганое,что сдели и те и другие,это развили мощнейшую конфронтацию между востоком и западом, а ведь мы все граждане одной страны...а законы эти - они ничего не дадут, кроме как объединения людей против них.
Ответить | С цитатой
ветер  (17.08.09 11:49): ыва , наверное, я плохо объясняю. Мой пост - ответ на предыдущий пост, только и всего, кроме того - не знаю, как там в Киеве, а у нас у власти, всё таки, именно "голубые", и в городе , и в области. Речь о них. А у "голубых" командир - бывший зэк, и это не изменить. Бывших заключенных, справедливо или не справедливо попавших в тюрьму ( Янукович попал справедливо, это не обсуждается, случайно только то, что он донецкий) не возьмут работать даже охранником в горисполком, не то, что в премьеры или президенты. Вот я об этом. А то, что все "цветные" одинаковые, никто уже не оспорит. Это был только ответ на предыдущий пост. Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте