Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Абрикос немає, малина понад 100 гривень за кіло. Звідки такі ціни у розпал літа

Абрикос немає, малина понад 100 гривень за кіло. Звідки такі ціни у розпал літа

Малина до ста сорока, смородина вісімдесят, слива п’ятдесят гривень за кіло. У розпал літнього сезону городяни купують фрукти та ягоди по шалених цінах. Ринок, супермаркети – різниці особливої немає. Високу вартість абрикос ще якось можна пояснити – адже цьогоріч вони не вродили. Але звичайна малина вже буквальна золота.

На центральному ринку Дніпра торгівля фруктами та ягодами кипить із самого ранку. Покупців, кажуть продавці, не так вже й багато. Ціни, у порівнянні з минулим роком, підскочили. Тож як можуть, приваблюють перехожих.

У пані Катерини покупці розбирають абрикоси вже із самого ранку. Бо, каже, їх цьогоріч дуже мало. Солодкі, смачні, але недешеві.

Малина від ста до ста сорока гривень за кілограм, лохина – від 160 до двохсот, черешня – 70. За персики просять від п’ятдесяти гривень і аж до ста двадцяти. Слива, у середньому 35-50 за кіло, виноград з сотню. Смородина – 70. Ціни просто космічні, каже мама двох діток Наталя. Але малечі хочеться дати усе найкраще, тож економити не доводиться.

А це вже супермаркет. І ціни тут не вищі за ринкові. Лохина -190 персики – 61 гривня, інжирний – 75, виноград обійдеться у середньому 90 гривень. Втім, і тут покупці кажуть – дорогувато.

Та ось, на відміну від ринку, фрукти у магазині бувають і закордонні.

Ціни, у порівнянні з минулим роком, підвищились. У ситуації з абрикосами це зрозуміло, адже вони майже не зав’язались. А, наприклад, черешня – зіпсувалась через погодні умови. Тож потреба у цих фруктах була набагато більша, аніж пропозиція.

Ягода не може бути дешевою, каже фермер Роман. Адже у неї вкладаються колосальні сили та ресурси. Але й цін, що панують на міських ринках, він не розуміє. У чоловіка майже два гектари під малиною. Літня вже відійшла, нині почався сезон осінньої. Зараз оптовики забирають у нього ягоду по 70 гривень за кіло. І це, якщо дуже пощастить.

Фермери віддають ягоду по 60-70 гривень. Ми ж на ринку купляємо по 90-100 і вище. Накручують й оптові покупці, й реалізатори. Те, що перекупи заробляють ті ж гроші, що і фермер, Роман вважає несправедливим. Він вкладає купу часу, сил та коштів у вирощування ягід. І зі збором врожаю його турботи аж ніяк не закінчуються.

Вихід із ситуації, каже фермер, у створенні ринку ягід на тлі розвитку зеленого туризму. Аби городяни могли самі приїжджати та збирати врожай або купувати безпосередньо у фермерів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


... просто  (27.07.21 21:28): замечательные цены - всем кому не нравятся, как мне, идем и осваиваем дачу или огород. Відповісти | З цитатою
73%  (27.07.21 14:54): Не понятно что вам не нравится - ЗЕцены вполне нормальные!!! Відповісти | З цитатою
9966  (27.07.21 14:21): Да лучше буду жрать бананы, чем у хапуг-спекулянтов покупать, ешьте сами эту малину, хоть до зеленного поносу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Архимед  (27.07.21 12:56): Нет денег на малину? Иди в супермаркет покупай бананы, апельсины, грейпфрут, киви, манго памело и тд и тп. Набор витаминов тот же цены другие. Что поделаешь если привезенное за тысячи километров дешевле выращенного под носом. Цена рынка сформирована с учетом убытков по этому перекупы поднимают цены в 2-3 раза, что не продали в канаву. У нас баллом правит перекуп а в нормальных странах производитель товара. Да и самое главное за границей нет наших олигархов и чиновников ))) Відповісти | З цитатою
молодой специалист  (27.07.21 12:03): Потому что oxpeнели в край. Знают, какое бедственное положение у людей, еще и цены взвинчивают. Когда ж вы нажpeтесь?? Відповісти | З цитатою
местный  (27.07.21 10:10): Малина всегда дорогая была. Те кто ее тут собирал по 5 гривен за банку поехали в Польшу собирать по 1,5 злотых за банку. Под Никополем есть большой малинник, предлагают собирать самим, даже тару дают (1 литр) всего 10 грн хозяину за литр + 5 грн за пластиковую тару. Так желающих нет, "это же самому собирать нужно"
За абрикосы правильно написали. Слива тоже не особо в этом году уродила. Поздняя будет в августе дешевле.
Ну и наши барыги никогда не наедятся, это основной закон нашего "рынка"
Відповісти | З цитатою
7878  (27.07.21 09:03): Откуда такие цены в разгар лета??
От жадности, жажды наживы и безнаказанности!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Горожанин  (27.07.21 08:09): Менеджерасты тоже кушать хотят...Роман имейте совесть.Хотели капитализьма-нате. Відповісти | З цитатою
мимо проходил  (27.07.21 02:30): Наверна цены за местовое на рынке ого-го, да + еще бензин для привозки по цене золота, отсюда не выгодно торговать местным, вся надежда на заморские фрукты-овощи. Відповісти | З цитатою
Бульба  (27.07.21 01:35): Бананы дешевле пальмилора.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті