Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі рятувальники розповіли пляжникам правила безпечного відпочинку

|«« «« »» »»|

Щороку статистика гибелі на водоймах не є позитивною. Все більше людей починають відвідувати міські пляжі берегів Дніпра, але зневажають попередженнями рятувальників та дають перевагу стихійним місцям купання.

Цього року в Дніпропетровській області визначено 41 місце масового відпочинку населення на водних об’єктах, з них мають у володінні пляжі – 18, з яких 10 комунальних пляжів.

У Дніпрі офіційно встановленими є три пляжі - центральний парк культури та відпочинку Т.Г. Шевченка, парк культури та відпочинку Сагайдак, парк культури та відпочинку Придніпровський.

27-го липня рятувальники Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області спільно із представниками засобів масової інформації провели рейди на офіційному пляжі та в одному із місць несанкціонованого купання.

Дотримання безпеки біля води, все ж залишається проблемою для рятувальників.

За статистикою, з початку року на водоймах Дніпропетровщини загинуло 53 людини, з яких 5 дітей. Рятувальними підрозділами врятовано 21 особу, з яких 3 дитини. Найчастішими причинами утоплення були випадки купання напідпитку та нехтування правилами безпеки.

Рятувальники намагались запевнити мешканців обирати для відпочинку офіційні пляжі. На таких територіях чергують рятувальники, які матимуть змогу швидко надати допомогу у надзвичайній події. Це є важливим фактом, адже при потопанні, час для порятунку людини йде на хвилини. Що не можна сказати про стихійні пляжі, до місця яких потрібен час для виїзду водолазної групи.

В зонах купання пляжів територія очищена від небезпечних предметів, які можна зустріти на дні водойми. Місце для плавання позначено буйками та має безпечну глибину.

Необхідно пам’ятати, що краще попередити та запобігти небезпечній ситуації та уникнути трагедії.

В час активного відпочинку на водоймах, рятувальники радять не вживати алкогольні напої. Вони провокують безвідповідальність відпочивальників та шкодять здоров’ю, особливо під час спекотної погоди.

Не залишилися без уваги рятувальників батьки із маленькими дітьми. Надано велику кількість інформації та попереджень щодо безпечного відпочинку їхніх дітей біля води.

«Будьте дуже уважні, якщо ви прийшли на відпочинок разом із своїм дитям. Ви перші хто несе відповідальність за його життя та здоров’я. Ніколи не залишайте його самого біля водойми. Завжди контролюйте чим займається ваша дитина» - попереджали рятувальники.

Нагадали мешканцям про небезпеку плавзасобів, таких як надувні матраци, іграшки, дитячі кола. Ці засоби є небезпечними для малечі. Необхідно постійно стежити, щоб дитина не перекинулась у воду. Дорослим рятувальники нагадали, що не можна використовувати надувні матраци для далекого плавання. Він може здутись, пробитись чи перекинутись на глибині, що ставить під сумнів його надійність у безпеці.

У разі виникнення небезпечних ситуацій, що несуть загрозу життю одразу телефонуйте до Служби порятунку «101».

Gorod.dp.ua на Facebook.


7878  (28.07.21 11:49): Правило одно - не бухайте. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті