Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
17:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Забруднення землі - друга екологічна проблема Дніпропетровщини після забруднення повітря

Забруднення землі - друга екологічна проблема Дніпропетровщини після забруднення повітря

Майже половина збитків на Дніпропетровщині розраховані Держекоінспекцією за шкоду земельним ресурсам.

Протягом 6 місяців 2021 року шкода, завдана земельним ресурсам на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей, склала понад 20 мільйонів гривень. Це майже половина від усієї суми збитків, розрахованих ДЕІ на цій території.

Про це розповів голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований - йдеться на сайті відомства.

«Земельні ресурси – друга за величиною проблема регіону після забруднення атмосферного повітря. Для ефективного виявлення таких порушень Офіс Держекоінспекції здійснює природоохоронні рейди. Наразі перевірки проводяться у промисловому центрі України - у Кривому Розі», - зазначив Андрій Мальований.

Під час останнього такого рейду на одній із ділянок у Металургійному районі міста виявлено масштабне забруднення ґрунтів.

«Обстеженням встановлено, що стався розлив небезпечної речовини, яка може становити загрозу для довкілля. Крім того, у разі її потрапляння в нижні шари ґрунту сполука може забруднити водоносні горизонти», - повідомив Андрій Мальований.

Зараз фахівці Офісу ДЕІ у Кривому Розі звернулися до правоохоронних органів, щоб встановити власника земельної ділянки. Попередньо факт забруднення є підставою для відкриття кримінального провадження. Також буде проведений відбір проб ґрунту для подальшого розрахунку збитків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті